Hervannan vapaa-aikakeskuksen perusparannus alkaa kesäkuussa

Hervannan vapaa-aikakeskuksen perusparannuksen toteutussuunnitelma ja toteutussopimus hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 6.5.2024. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesäkuussa 2024 ja niiden on määrä valmistua marraskuussa 2025. Tilat voitaisiin ottaa näin käyttöön keväällä 2026.

Rakennushanke käsittää vuonna 1979 Lindforsinkatu 5:een valmistuneen Hervannan vapaa-aikakeskuksen kattavan perusparannuksen. Rakennus on osa Raili ja Reima Pietilän suunnittelemaa Hervannan keskustan palvelurakennusten kokonaisuutta, joka on rakennustaiteellisesti arvokas ja kaupunkikuvan kannalta merkittävä kokonaisuus.

Perusparannuksen jälkeen vapaa-aikakeskuksen pääkäyttäjänä jatkaa kaupungin liikuntapalvelut. Päätilana on ensimmäisen kerroksen suuri liikuntasali, jonka yhteydessä on vuokrattava kahvila keittiöineen sekä aulatila. Pohjakerroksessa sijaitsee liikuntapalveluiden liikunta- ja kuntosalitiloja, varastotiloja, puku- ja pesuhuonetiloja sekä taloteknisiä tiloja. Ahvenisjärven puolelle rakennusta tehdään kaupungin nuorisotilat, näihin tiloihin on oma sisäänkäyntinsä. Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulee muun muassa vuokrattavia toimisto- ja monitoimitiloja, katolle toteutetaan aurinkosähköjärjestelmä.

Rakennushanke toteutetaan kaupungin talonrakennusohjelman kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluihin varatuista määrärahoista. Hankkeen toteuttamiseen tarvittava määräraha tarkistetaan vuoden 2025 talousarvion laadinnan yhteydessä. Hervannan vapaa-aikakeskuksen perusparannuksen hankesuunnitelma hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 19.5.2021 sekä sivistys- ja kulttuurilautakunnassa 20.5.2021. Toteutussuunnittelu on tehty hankesuunnitelman pohjalta.

Perusparannuksessa tehdään tiivistä yhteistyötä Tampereen seurakuntayhtymän kanssa, sillä samassa rakennuskokonaisuudessa sijaitsee myös Hervannan seurakuntakeskus. Vapaa-aikakeskuksen sekä seurakuntakeskuksen perusparannukset on kilpailutettu yhtä aikaa. Tampereen kaupungin toteuttaman perusparannushankkeen toteutuskustannukset ovat yhteensä 12 600 000 euroa. Hankkeen toteuttamiseen tarvittava määräraha tarkistetaan vuoden 2025 talousarvion laadinnan yhteydessä.
 

Lisätietoja

Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Jaa sosiaalisessa mediassa