Elinvoiman palvelualueen johtajaksi valittiin Pekka Salmi

Tampereen kaupunginhallitus valitsi kokouksessaan 6.5.2024 elinvoiman palvelualueen johtajaksi filosofian maisteri Pekka Salmen yksimielisesti. Salmi on työskennellyt Tampereen kaupungin apulaispormestarina yhteensä seitsemän vuoden ajan, näistä kaksi nykyisen elinvoiman palvelualueella.

Pekka Salmi on toiminut pitkään sekä apulaispormestarina että kaupungin luottamushenkilönä. Hän on työskennellyt aiemmin Tampereen Työväenyhdistyksen toimitusjohtajana sekä muun muassa  ministerin erityisavustajana liikenne- ja viestintäministeriössä.  Salmi on myös toiminut lukuisissa luottamustehtävissä muun muassa Kuntaliiton, Kuntatyönantajien ja KEVA:n hallinnoissa. 
– Näen, että palvelualueen johtajan työ on monella tapaa unelmien työpaikka. Palvelualueen tehtävät ovat monipuolisia ja mielenkiintoisia, itselleni tehtävä mahdollistaa jatkuvan ammatillisen kehittymisen aikaansaavassa työyhteisössä, sanoo Pekka Salmi.

Tampereen pormestari Kalervo Kummola on tyytyväinen siitä, että virka kiinnosti sekä kaupungin sisällä että sen ulkopuolella ja houkutteli runsaasti osaavia hakijoita.

– On hienoa, että kaupungin kannalta tämä keskeinen tehtävä kiinnosti laajaa ja tasokasta hakijajoukkoa. Erinomaista osaamista löytyi sekä kaupungin sisäisiltä että ulkopuolelta tulleilta hakijoilta. Pekka Salmi tuntee tehtäväkentän ja sen haasteet erinomaisen hyvin ja kaupunginhallitus valitsi hänet yksimielisesti tehtävään. Hän on osaava, pätevä ja kokenut johtaja, sanoo pormestari Kummola. 

Elinvoiman palvelualueen johtajan tehtävänä on vastata palvelualueen johtamisesta sekä strategisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Johtaja on pormestarin johtoryhmän jäsen ja toimii esihenkilönä palveluryhmien johtajille. Tehtävässä toimitaan tiiviissä yhteistyössä pormestarin, konsernijohtajan ja palvelualueen apulaispormestarin kanssa. Johtaja toimii palvelualueen lautakuntien esittelijänä.

– Elinvoiman palvelualueen johtajan jo ennestään vaativa tehtäväkenttä laajenee vuoden 2025 alussa kun kuntien vastuulle siirtyvät työvoima- ja yrityspalvelut eli niin kutsutut TE-palvelut. Pekka Salmi tuntee kaupungin ja tämän palvelualueen toimintatavat, henkilöstön ja tehtävät erinomaisesti ja hänen kanssaan on hyvä lähteä suunnittelemaan ensi vuoden talousarviota ja tavoitteita sekä TE-uudistuksen toimeenpanoa, sanoo konsernijohtaja Juha Yli-Rajala.

Virkaa haki hakuaikana 44 henkilöä, joista kelpoisuusehdot täytti 39 hakijaa. Ensimmäiseen haastatteluun kutsuttiin kymmenen hakijaa, heistä viisi henkilöä jatkoi soveltuvuusarviointeihin. Soveltuvuusarviointien jälkeen kärkihakijat haastateltiin vielä uudelleen. 

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään oli soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja johtamiskokemus. Eduksi katsottiin muun muassa näytöt suuren organisaation palvelujen, prosessien ja talouden johtamisesta sekä laajat yhteistyöverkostot.  Kärkiehdokkaita haastattelivat konsernijohtaja Juha Yli-Rajala, henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen sekä kaupunginhallituksen puheenjohtajisto eli pormestari Kalervo Kummola, Lauri Lyly, Anne-Mari Jussila, Lassi Kaleva ja kaupunginhallituksen jäsen Jaakko Stenhäll.

 

Lisätietoja

Pekka Salmi
Puhelin:
050 565 8898
Juha Yli-Rajala
Konsernijohtaja
Puhelin:
040 743 6356
Niina Pietikäinen
Henkilöstöjohtaja
Puhelin:
040 707 9147
Jaa sosiaalisessa mediassa