Vaalipaneeli kokoaa europarlamenttivaaliehdokkaat keskustelemaan EU:n roolista kuntalaisia koskettavissa aiheissa

Tampere-talolla järjestetään keskiviikkona 8.5. klo 15.30 EU-vaalipaneeli: Ovatko EU-vaalit myös kuntavaalit? Tule kuuntelemaan europarlamenttivaaliehdokkaiden näkemyksiä.

Tampere-talolla järjestettävässä EU-vaalipaneelissa pureudutaan kysymyksiin, jotka koskettavat kaupunkeja ja jokaista kuntalaista. Teemoina paneelissa ovat muun muassa kysymykset siitä, miten voimme yhdessä luoda parhaita mahdollisia olosuhteita kaupunkien ja kuntien asukkaille ja säilyttää alueidemme kilpailukyvyn. Keskustelua käydään myös siitä, miten voimme vastata globaaleihin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen, digitalisaatioon ja väestön ikääntymiseen. Millainen on EU:n rooli, kun kaupungit kilpailevat osaavasta työvoimasta ja investoinneista?

Tampereella lavalla keskustelemassa nähdään Minna Minkkinen (vas.), Ville Merinen (sd.), Henna Virkkunen (kok.), Joonas Soukkio (kesk.), Perttu Jussila (vihr.), Wilhelm von Nandelstadh (rkp.), Eija-Riitta Korhola (kd.) sekä Joonas Kiviranta (ps.). Paneelikeskustelun vetävät Yle Tampereen Riika Raitio ja Katri Tapola.

Paneelikeskustelu on osa Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston 25-vuotisjuhlallisuuksia sekä Eurooppalainen Suomi -yhdistyksen Eurooppa on kotisi -EU-vaalikiertuetta. Tapahtuma järjestetään Tampere-talon 3. kerroksessa Maestro-tilassa kello 15.30‒17.00. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Huomioithan, että paikkoja on rajoitetusti, joten saavuthan ajoissa paikalle. Voit myös seurata tapahtumaa suorana Yle Areenasta.

Paneelikeskustelun lisäksi tapahtumassa on vaalitori, jossa voit vierailla klo 15 alkaen. Vaalitorilla pääset tutustumaan puolueiden kampanjoijiin ja ehdokkaisiin sekä järjestöjen edustajiin. Vaalitorilla on myös kahvitusta.

Tampereen tapahtuman järjestävät Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto, Eurooppalainen Suomi ry, Kuntaliitto ry ja Tampereen kaupunki yhteistyössä Yle Tampereen kanssa. 

Lisätietoja

Hannele Räikkönen
EU-yhteysjohtaja
Puhelin:
040 776 3446
Jaa sosiaalisessa mediassa