Siirry sisältöön

Anne Keskitalosta TAITEn uusi johtava museolehtori

Julkaistu 22.8.2017 8.12

Anne Keskitalo aloitti työnsä kulttuurikasvatusyksikkö TAITE:n johtavana museolehtorina 14.8.2017. Keskitalon koulutustaustasta löytyy sekä perinteisiä taidekouluopintoja Lapin taidekoulussa ja Turun piirustuskoulussa että taiteen maisteri- ja tohtoriopinnot, jotka hän on suorittanut Lapin yliopistossa taiteiden tiedekunnassa. Keskitalo on tehnyt väitöskirjan kävelytaiteesta Lapin yliopistoon.

Työurallaan hän on toiminut kuvataidekasvattajana eri koulutusasteilla yhtenäiskoulussa, kuvataidekoulussa, vapaan sivistystyön puolella sekä kuvataidekriitikkona. Tohtoriopintojen jälkeen hän on opettanut Lapin yliopistossa taiteiden tiedekunnassa taide- ja kulttuuriopintojen yksikössä, kasvatustieteiden tiedekunnassa, menetelmätieteiden laitoksella sekä Ylöjärven työväenopiston kuvataiteen suunnittelijaopettajana. Ennen kulttuurikasvatusyksikkö TAITEen tuloaan Keskitalo toimi taito- ja taideaineiden yliopistonlehtorina Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksella Rauman yksikössä opettaen sekä Rauman että Turun kampuksilla.

Keskitalo on suuntautunut kuvataidekasvattajan urallaan erityisesti ympäristö- ja yhteisötaiteen osallistavaan suuntaamiseen erilaisille kohderyhmille, moniaistiseen kävely- ja ulkoilmapedagogiikkaa hyödyntävään kuvataide- ja kulttuurikasvatukseen, toiminnallisen ja kokemuksellisen museopedagogiikan ohjaamiseen sekä visuaalisen analyysin opettamiseen ja uusien menetelmien kehittämiseen.

Johtava museolehtori
Anne Keskitalo
sähköposti [email protected]

Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE
TR1 (2. kerros), Finlayson
33210 Tampere
TAITE tuottaa kulttuurikasvatuspalveluja, kuten toiminnallisia museo-opastuksia, innostavia työpajoja ja yhteisöllisiä tapahtumia kaikenikäisille tamperelaisille.