Siirry sisältöön

Lomax & Tampere -toimintapaketit levisivät kaupunkiin

Julkaistu 31.3.2016 14.45

Noin vuosi sitten kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn Konkarit tuotti yhteistyössä Vapriikin kuva-arkiston kanssa Lomax & Tampere-toimintapaketteja ikäihmisten käyttöön. William Lomaxin valokuvista koottuja toimintapaketteja annettiin kaupungin päivä- ja palvelukeskusten käyttöön ja niitä myös edelleen lainataan ilmaiseksiTaiten toimistolta.

Tänä vuonna suosittua toimintapakettia tehtiin lisää TAITEn Konkarit - ikäihmisten museopalveluja -toiminnan ja Ikäihmisten virkistysrahaston rahoituksella. Lomax & Tampere-toimintapaketti lahjoitettiin useille ikäihmisiä palveleville tahoille ja yhdistyksille: Koukkuniemen vanhainkoti ja Kaupin sairaala, Tampereen kaupungin geripolin kotikuntoutus, Tampereen vanhuspalveluyhdistys, Tampereen kaupunkilähetys, Palvelutalo Kotipirtti, Kotosalla säätiö, Pirkanmaan muistiyhdistys ry ja Tampereen seudun omaishoitajat ry.

Lomax & Tampere-toimintapaketti sisältää 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun Tampere-aiheisista valokuvista tehtyjä valokuvasuurennoksia, palapelejä ja muistipelin, videoaineistoa ja William Lomaxista kertovan kirjan. Toimintapaketin valmistamiseen kuuluu useita käsityövaiheita ja tässä olivatkin TAITEn luotsivälityksen päivystävät kulttuuri- ja liikuntaluotsit suureksi avuksi. Toimintapakettia ei ole myytävänä.


Lomax & Tampere-muistipeli

Teksti Lila Heinola