Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki aikoo myydä Coxan osakkeet Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymälle

Julkaistu 25.1.2022 16.58

Tampereen kaupunki aikoo myydä Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymälle Coxa Oy:n osakkeet ja luopua yhtiön 10,1 prosentin omistuksestaan. Asiasta päätti Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaosto 25.1.2022. Osakekaupan arvo on noin 3,5 miljoonaa euroa.

Osakekauppa on tarkoitus toteuttaa kevään 2022 aikana. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän hallituksessa asia on käsittelyssä 31. tammikuuta. Kaupan toteutuessa hyvinvointikuntayhtymän omistusosuus olisi toiseksi suurin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jälkeen.

Coxa Oy on julkisomisteinen osakeyhtiö, joka tuottaa tekonivelleikkauksia. Pääosin yhtiötä omistavat erikoissairaanhoitoa järjestävät kuntayhtymät. Kuntayhtymät käyttävät Coxaa palveluntuottajana; omaa tuotantoa täydentävänä ja varmistavana resurssina.

Tampereen kaupunki ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä olivat aikanaan Coxan perustajaosakkaita. Osana sote-uudistuksen valmistelua Tampere on halunnut luopua tekonivelsairaalan omistuksesta. Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyy kaupungilta Pirkanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen.

Lisätietoja:
Tampereen kaupunki
liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja
Arto Vuojolainen
puh. 050 345 1397

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä
konserni- ja yhteyspäällikkö
Timo Louna
puh. 044 719 5505


Teksti Raija Lindell