Siirry sisältöön

Lasten itsenäisyyspäivän tanssiaisia juhlitaan jälleen!

Julkaistu 1.12.2021 11.40

Lasten itsenäisyyspäivän tanssiaisia juhlitaan Tampere-talon Sorsapuistosalissa ma 6.12. klo 14-17. Juhlan teemana on lasten toiveesta ”Puhdas Tampere, siisti tulevaisuus”. Tänä vuonna tanssiaisiin jaetaan rajoitettu määrä maksuttomia pääsylippuja.

Balettiasuiset tytöt nojaavat esiintymislavan reunaan ja katsovat esitystä.
 

Juhlassa korostetaan teeman mukaisesti aineettomia elämyksiä, nautitaan musiikista ja tanssista. Kaupungin tervehdyksen tilaisuuteen tuo Pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Tanssiaisten juontajina toimivat Lasten Parlamentin lapset Elsa Halmes ja Senni Kekäläinen yhdessä Veera Degerholmin kanssa.

Tilaisuuden musiikista vastaa lasten- ja nuorten viihdebändi Tik-Rok, jonka soiton parissa viihtyvät kaikenikäiset juhlijat. Tampereen Balettiopiston lapset ja nuoret esittävät eri tanssilajeja sekä opastavat tanssitaitoja juhlaväellekin. Ja koska jokaisessa juhlassa on aina ripaus taikaa, mukana on Lastentaikuri Paspartuu yllätyksineen.

Juhlan taiteellisissa työpajoissa voi Sanataideyhdistys Yöstäjien ohjauksessa toteuttaa aineettomia lahjoja ja runolahjakortteja. KorentoArtin klovnit luovat juhlijoiden parissa esityksiä, joissa yhdistyvät leikki ja sirkus. Jänis ja Kettu nuorisoteatteri Somanalta tuovat elämystarinansa juhlijoiden keskelle. Mukana kaikkialla karkeloi vikkeläjalkainen hiiri. Lasten Parlamentin työpajassa piirretään ja askarrellaan juhlateeman mukaisesti. Kahvion tuotteista vastaavat Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden nuoret apunaan nuoriso-ohjaajat.

Juhla sopii koko perheelle, erityisesti 4–12 -vuotiaille.
Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Lippuja on noudettavissa seuraavista paikoista:
Kulttuuritalo Laikun aulasta ja Lastenkulttuurikeskus Rullasta, osoitteesta:
Keskustori 4 sekä Tampere-talon aulasta, Yliopistonkatu 55

Tervetuloa juhlimaan itsenäisyyspäivää!

Tulethan juhliin vain terveenä! Kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä edellytetään tapahtumassa voimassa olevaa koronapassia. Tampere-talossa on vahva maskisuositus. Muutokset ovat mahdollisia. Seuraathan viestintää.

Tuotanto: Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö, Lasten Parlamentti ja
Tampere-talo

Lisätietoja:
Tuottaja
Nina Roine
puhelin 040-526 9001
[email protected]


Teksti Niina Niiniluoto