Siirry sisältöön

Koukkuniemen Iltalan ja Juhlatalon perusparannuksen hankesuunnitelma hyväksyttiin

Julkaistu 10.11.2021 20.32

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi 10.11.2021 Iltalan ja Juhlatalon hankesuunnitelman jatkosuunnittelun pohjaksi. Suunnitelman mukaan Tampereella Koukkuniemen alueella sijaitsevan Iltalan sekä sen yhteydessä olevan Juhlatalon perusparannus alkaa vuoden 2023 alussa. Hankkeen toteuttaminen vaatii vielä sosiaali- ja terveysministeriön poikkeusluvan.

Iltala on valmistunut 1959 ja rakennuksen pohjoispäässä oleva Juhlatalo kaksi vuotta myöhemmin. Rakennus on perusparannettu viimeksi vuonna 1998. Kuntotutkimuksissa rakennuksesta on löydetty rakenteellisia vaurioita. Siellä on todettu myös sisäilmaongelmia.

Iltalassa on tällä hetkellä 77 vanhainkotipaikkaa. Perusparannuksessa vanhankotiasumista muutetaan tehostetuksi palveluasumiseksi. Iltalaan tulee neljä ryhmäkotia. Kaikkiin asukkaiden asuntoihin tulee invamitoitettu wc-suihkutila. Lisäksi ryhmäkoteihin tulee yhteisiä tiloja sekä aputiloja. Yhteensä Iltalaan tulee koti 55:lle ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevalle ikäihmiselle.

Myös Iltalan yhteydessä olevan Juhlatalon tilat remontoidaan ja nykyaikaistetaan. Perusparannuksessa kiinnitetään erityisesti huomiota esteettömyyteen. Juhlatalo on Koukkuniemen alueen tapahtumien keskus. Siellä järjestetään avoimia yleisötilaisuuksia asukkaille ja heidän omaisilleen. Tapahtumia voidaan lähettää suoratoistona myös muihin Pirkanmaan hoivapalveluyksiköihin. Lisäksi Juhlatalo toimii muun muassa Koukkuniemen henkilöstön koulutustilana.

Hankkeen kustannusarvio 17,605 miljoonaa euroa. Kustannusarvio on noussut tarveselvitysvaiheesta noin 1,6 miljoonaa euroa. Kustannuksia ovat lisänneet Tampereen rakennuskustannusindeksin nousu sekä Koukkuniemen huoltotunnelin Iltalan osuuden lisääminen hankkeeseen.

Seuraavaksi Iltalan ja Juhlatalon perusparannukselle laaditaan toteutussuunnitelma vuoden 2022 aikana. Suunnitteluun otetaan mukaan myös henkilöstöä, asukkaita ja omaisia muun muassa kyselyn, haastattelujen ja työpajojen avulla.

Rakennustyöt on suunniteltu aloitettavan vuoden 2023 alussa. Niiden ajaksi Iltalan asukkaat muuttavat väistötiloihin viereiseen Varpula-taloon. Suunnitelman mukaan perusparannus olisi valmis kesällä 2024 ja asukkaat pääsivät muuttamaan uusittuihin tiloihin syyskuussa 2024.


Lisätietoja

Suunnittelupäällikkö
Mari Vuorinen
puhelin 041 7310 424
sähköposti [email protected]

Apulaispormestari
Johanna Loukaskorpi
puhelin 040 806 3691
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala