Siirry sisältöön

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen osallistuu Eurocitiesin vuosikokoukseen Leipzigissä: "Uusia ideoita ja innovaatioita syntyy kaupungeissa"

Julkaistu 3.11.2021 11.14

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen osallistuu Eurocitiesin vuosikokoukseen Saksan Leipzigissä 3.–5. marraskuuta.

Eurocities on yli 200 kaupungin vuonna 1986 perustettu yhteistyöverkosto. Mukana on kaupunkeja 38 maasta, ja yhteensä kaupungeissa on yli 130 miljoonaa asukasta. Eurocities esimerkiksi vaikuttaa EU-tason päätöksiin ja toimii EU-kumppanina projektien toteuttamisessa.

- Tampereen on tärkeää olla mukana vaikuttamassa kaupunkeja koskeviin päätöksiin myös kansainvälisesti. Uusia ideoita ja innovaatioita syntyy ja viedään eteenpäin kaupungeissa ja niiden arjessa. Myös esimerkiksi ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa kaupungit ja niiden teot ovat avainasemassa, sillä kaupungeissa tehdään tärkeitä päätöksiä muun muassa asumisesta ja liikkumisesta.

Leipzigissä Ikonen on panelistina kestävää taloudellista kasvua ja kaupunkien palautumiskykyä koskevassa paneelikeskustelussa, ja kohtaa matkallaan muiden kaupunkien edustajia.

- Kaupungit voivat oppia paljon toisiltaan ja tukea toisiaan. Tampereesta ja meidän ratkaisuistamme kertominen tietysti lisää kaupungin tunnettuutta muualla Euroopassa. Suomi ja Tampere ovat edelläkävijöitä esimerkiksi ilmastobudjetoinnissa.


Lisätietoja

Pormestari
Anna-Kaisa Ikonen
puhelin +358 400 780 866 (sihteeri Ritva Vakkuri)