Siirry sisältöön

Lasten liikennepuisto aukeaa 8.6.

Julkaistu 4.6.2021 8.00

Lasten liikennepuisto aukeaa jälleen pienille polkuautoilijoille. Lapset pääsevät opettelemaan liikennekäyttäytymistä 8.6. alkaen.

Liikennepuisto on avoinna 8.6.–7.8.2020 tiistaista perjantaihin klo 10–17 ja lauantaisin klo 10–16. Maanantaisin ja sunnuntaisin puisto on suljettu. Juhannusviikolla liikennepuisto on poikkeuksellisesti avoinna maanantaista torstaihin klo 10–17.

Lasten liikennepuistossa 6–10-vuotiaat pääsevät opettelemaan liikennekäyttäytymistä lyhyessä opetustuokiossa ja tuokion jälkeen polkuauton ratissa. Nuoremmat, 4–6-vuotiaat, pääsevät myös radalle, mutta vain vanhemman kulkiessa vierellä. Tätä nuoremmille lapsille on varattu kolmipyöriä erillisellä radalla. Liikennepuistoreissun voi kruunata liikennepuiston jäätelökahvilassa, jossa nuorisopalveluiden kesätyöharjoittelijat ohjaajien kanssa tarjoilevat jäätelöä ja muita herkkuja edulliseen hintaan.

Kävijöiden kannattaa muistaa, että aurinkoisina päivinä jonotusajat voivat venyä pitkiksi. Jonotuksen aikana lapset voivat suorittaa suunnistusradan, pelata lainattavia pihapelejä tai katutaiteilua liiduilla.

Liikennepuiston toiminnassa huomioidaan se, että lapset voivat vierailla puistossa turvallisesti. Autojen ja muiden pintojen puhdistusta tehostetaan ja turvaväleihihin kiinnitetään huomioita. Lisäksi vierailijoita ohjeistetaan pesemään käsiä ja käyttämään käsihuuhdetta.