Siirry sisältöön

Puistokonsertit palaavat poikkeuskesän huviksi

Julkaistu 2.6.2021 9.45

Helposti saavutettavat ja maksuttomat Puistokonsertit tarjoavat jälleen tänä kesänä elävän musiikin nautintoja kaikille tamperelaisille ja kaupungissa vieraileville. Pandemiasta johtuen konsertit järjestetään kesäkuussa virtuaalisina etäkonsertteina ja heinäkuusta alkaen live-tapahtumina ulkolavoilla.

Ulkolavalla esiintyy nelihenkinen rock-bändi. Lavan edessä on yleisöä istumassa penkeillä. Lisäksi yksi pariskunta tanssii.
 

Poikkeusoloista huolimatta Puistokonsertit ovat haluttu esiintymisareena

Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö (ent. kulttuuripalvelut) on jo useiden vuosien ajan järjestänyt Puistokonsertteja, joita nähdään ja kuullaan ympäri kaupunkia. Puistokonsertteihin haki tänä vuonna esiintymään lähes 200 bändiä, kuoroa ja tanssiryhmää, joista suurin osa pääsee myös lavalle. Likimain jokainen mukaan hakenut esiintyjäryhmä toivoi ensisijaisesti pääsevänsä soittamaan Laikunlavalle.

- Esiintymispaikkoja on kuitenkin rutkasti ympäri Tamperetta aina museosta siirtolapuutarhoihin, kertoo konserttisarjan tuottaja Petri Kivimäki. Laikunlavan lisäksi esityksiä nähdään muun muassa Amurin työläismuseossa, Hiedanrannassa, Haiharan taidekeskuksessa ja siirtolapuutarhoissa.

Kesä käynnistyy etäkeikoilla

Tänä vuonna konsertteja järjestetään hieman vähemmän kuin tavallisesti. Kesäkuussa ei järjestetä lainkaan live-tapahtumia, vaan useita livestream-konsertteja. Niitä pääsee seuraamaan Kulttuuri Tampere Youtube-kanavalta ja ne ovat muiden Puistokonsertti-keikkojen tavoin katsojille maksuttomia. Ensimmäinen keikka striimataan tiistaina 8.6. kello 18 alkaen. Rajoitusten salliessa heinäkuussa aletaan järjestää livekeikkoja ympäri kaupunkia.

Puistokonserteissa nähdään bändien lisäksi myös tanssiryhmiä ja kuullaan kuorolaulua. Musiikin tyylilajeja on runsaasti bluesista rockiin, heavystä folkiin ja klassiseen. Esiintyviä ryhmiä on valittu mukaan hyvin monipuolisesti: joukossa on niin duo-kokoonpanoja kuin täysimittaisia puhallinorkestereita. 

Konserteista pääsee nauttimaan syyskuun alkuun saakka. Tarkemmat tiedot keikoista ja esiintyjistä löydät Puistokonserttien kotisivuilta.


Lisätietoja

Puistokonserttien tuottaja
Petri Kivimäki
puhelin 040 716 6252
sähköposti [email protected]


Teksti Jaakko Seppä ja Aliisa Piirla

Kuvat Teemu Keskinen