Siirry sisältöön

Ylöjärven kaupunki aikoo ostaa Teivon 100 hehtaarin maa-alueet Tampereen kaupungilta

Julkaistu 27.5.2021 12.40

Tampereen ja Ylöjärven kaupungit ovat neuvotelleet Teivon alueella sijaitsevien maa-alueiden kaupasta. Neuvottelujen perusteella molempien kaupunkien kaupunginhallituksille esitetään, että Ylöjärvi ostaisi Teivon noin 100 hehtaarin maa-alueet Tampereen kaupungilta seitsemän miljoonan euron hintaan. Kauppaa käsitellään sekä Ylöjärven että Tampereen kaupunginhallituksessa 31.5.2021 ja edelleen Tampereen kaupunginvaltuustossa 14.6.

 

Myös Teivon alueella toimivien Tampereen Ravirata Oy:n ja Tampereen klinikkarakennus Oy:n (Tampereen Hevosklinikka Oy) maanvuokrasopimukset siirtyisivät kaupan mukana sellaisinaan Ylöjärvelle. Maanvuokrasopimusten kattama yhteisala on noin 30 hehtaaria. Tampereen kaupungin omistamat rakennukset, ulkoilumaja ja konesuoja, siirtyvät niin ikään kaupassa ostajalle.

Tampereen kaupungin Teivon alueella omistamat tilat muodostavat yhteensä noin 100 hehtaarin kokonaisuuden, josta noin kaksi kolmannesta on virkistysaluetta ja Teivon maakunnallisesti arvokkaat harjualueet tullaan säilyttämään jatkossakin virkistyskäytössä.

– Ylöjärven kaupunki on viime vuosina hankkinut kaupungin kasvun kannalta merkittäviä maa-alueita Mäkkylästä, ja Teivon alueen esitetty maakauppa jatkaa tätä strategiaa. Teivon alueen kehittäminen tukee seudullisia tavoitteita ja yhtenäisen kaupunkirakenteen muodostumista Länsi-Tampereen ja Ylöjärven eteläosan välille. Se tukee myös osaltaan mahdollista Tampereen raitiotien laajenemista Lielahdesta Ylöjärvelle, sanoo Ylöjärven vt. kaupunginjohtaja Pauli Piiparinen.

Tampere ja Ylöjärvi solmivat kaksi vuotta sitten aiesopimuksen Teivon alueen pitkän aikavälin kehittämisestä. Kaupunkien yhteinen tahtotila on kehittää Ylöjärven kaupungin eteläosassa sijaitsevaa Teivon aluetta asumisen ja sitä tukevien palvelutoimintojen monipuoliseksi kerrostalovaltaiseksi alueeksi, ja suunnitelmissa on käynnistää raitiotieosuuden tarkentava yleissuunnittelu vuoden 2021 aikana.

– Hyvässä yhteistyössä valmisteltu kauppa varmistaa nykyistä paremmin alueen pitkäjänteisen kehittymisen. Se, että Tampereen kaupunki myy Ylöjärven kaupungin puolella sijaitsevat maa-alueensa Ylöjärven kaupungille, selkeyttää tilannetta entisestään ja nyt esitettävä kauppa on molempien kaupunkien kannalta hyvä asia, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Ylöjärvellä on vireillä Teivo–Mäkkylä-osayleiskaavatyö, ja luonnosta tavoitellaan nähtäville vielä tämän vuoden aikana.

Karttakuva:
Tampereen kaupungin Teivon alueella omistamat tilat muodostavat yhteensä noin 100 hehtaarin kokonaisuuden.

Ilmakuva:
Teivon Ravikeskus sijaitsee Tampereen ja Ylöjärven rajalla, Ylöjärven kaupungin puolella.

Lisätietoja:
Pauli Piiparinen, vt. kaupunginjohtaja, Ylöjärven kaupunki, puh. 040 133 4848, [email protected]
Mikko Nurminen, johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue, Tampereen kaupunki, puh. 040 801 2665, [email protected]
Virpi Ekholm, kiinteistöjohtaja, Tampereen kaupunki, puh. 0400 205 044, [email protected]


Kuvat Ylöjärven kaupunki