Siirry sisältöön

Kesän luontoretket alkavat Villilänsaaresta - myös lapsille retkiä

Julkaistu 24.5.2021 13.53

Tamperelaiset pääsevät taas osallistumaan luontoretkille. Ensimmäisenä on luontoretki linnunlaulua tulvivaan Villilänsaareen sunnuntaina 30.5.2021. Uutuutena tänä kesänä ovat 9–12-vuotiaille suunnatut luontoretket Peltolammin ötökkäpolulle 17.6. ja Pyynikille 28.8. Lasten retkille on ennakkoilmoittautuminen.

Lapsi Peltolammin ötökkäpolulla, vieressä polun opastaulu
 

Villilänsaareen lähdetään sunnuntaina 30.5. jo kello 8 saaren parkkipaikalta. Villilänsaari on aamuisin täynnä elämää ja linnunlaulua, kun alkukesän laulajat, kertut, peipot, pajulinnut ja rastaat julistavat reviireitään vallatuksi.

Retkipäivä on yleensä sunnuntai ja lähtöaika kello 10. Luontoretkillä on syytä muistaa yleinen koronaohjeistus turvaväleineen, maksimissaan osallistujia voi olla 50.

Luontoretkiä tehdään kesän mittaan eri puolelle Tamperetta: Ikuri-Kalkun Myllypuroon, Kauppi-Niihamaan, Lukonmäen Pitkäahteeseen, Iidesjärvelle , Suolijärvelle, Halimasjärvelle, Teiskon Vattulaan ja Pyynikille.

Retkillä toimii oppaana Lasse Kosonen, joka tuntee niin kasvit, sienet kuin linnutkin. Suurin osa retkikohteista on luonnonsuojelualueita, joilla voi tutustua erilaisiin luontotyyppeihin suosta vanhaan metsään. Uusi kohde on Lukonmäen Pitkäahde Luonnonkukkien päivänä 20.6. Paikka on kallioinen rinnelehto, jossa kasvaa arvokasta ja monipuolista lehtokasvillisuutta.

Lasten luontoretkillä oppaana toimii biologian opettaja ja ympäristöbiologi Tuomas Lilleberg. Niin Peltolammin ötökkäretkelle torstaina 17.6. kuin Pyynikin Suomen luonnon päivän retkelle lauantaina 28.8. mahtuu 14 osallistujaa.

Lisätiedot retkistä sekä ilmoittautumislomakkeet lasten retkille löytyvät netistä sivulta www.tampere.fi/luontoretket

Kuvassa Peltolammin ötökkäpolkua


Lisätietoja

Luontoretket
Luontoasiantuntija
Lasse Kosonen
puhelin 040 143 5474

Lasten luontoretket:
Ympäristöbiologi, biologian opettaja
Tuomas Lilleberg
puhelin 050 405 5581

Ympäristösuunnittelija
Jenna Pihlajamäki
puhelin 040 548 5060


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen