Siirry sisältöön

Galleria Muuntotila: Sanni Vanttaja –Kaiholla

Julkaistu 6.5.2021 19.28

Galleria Muuntotilassa on esillä toukokuun ajan Sanni Vanttajan viivapiirustuksissa. Näyttelyn teokset ovat havaintoja ja muistiinpanoja ihmisen kehollisesta kokemuksesta, ruumiin ja mielen risteymäkohdista. Miltä katse tuntuu iholla, millaisia merkkejä kaipuu tai poissaolo piirtää pintaamme, kuinka näkymätön kosketus voi olla se kaikista painavin? Näyttelyyn on vapaa pääsy.

viivapiirroksia orgaanisista muodoista.
 

Kynä painaa viivoja paperille, sanat ja katseet kirjailevat ihoa. Lihasi on arkisto, täynnä merkkejä ja merkintöjä. Kaipuuta, kietoutumista, kaihoa. Kehosi on rihmasto, jonka jousilla soi kosketusten kaiku, liikeradat, tähtikuviot, salaiset inskriptiot.

Näyttelyn teokset ovat havaintoja ja muistiinpanoja ihmisen kehollisesta kokemuksesta, ruumiin ja mielen risteymäkohdista. Olen kiinnostunut lihan ja lihallisuuden tulkitsemisesta herkkyyden, haurauden ja vähäeleisyyden kautta.

Miltä katse tuntuu iholla, millaisia merkkejä kaipuu tai poissaolo piirtää pintaamme, kuinka näkymätön kosketus voi olla se kaikista painavin? Keho on myös kieltä ja merkityksenantoa. Se välittää meille jatkuvasti sanattomia viestejä, jotka usein hukkuvat puheen ja rationaalisen ajattelun vanaveteen. Yksityiskohtaisissa ja hitaissa viivapiirustuksissani olen antanut kehoni ohjata työskentelyä ja välittää vapaasti niitä viestejä, jotka haluavat nousta hiljaisuudesta ja tulla kuulluiksi.

Sanni Vanttaja (s.1990) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän on opiskellut kuvataidekasvatusta, ja valmistunut taiteen maisteriksi vuonna 2019. Vanttaja työskentelee piirustuksen, tekstin ja liikkuvan kuvan parissa. Taiteessaan hän kokee tärkeäksi kysymisen ja etsimisen, tyhjän tilan ja verkkaisuuden. Ne hetket, jolloin ajatukset liukenevat irti totunnaisesta. Kun sanat ja muodot lipuvat vapaasti ajassa ja tilassa, limittyen toisiinsa. Sen pisteen, jossa kysymys kiteytyy kuvaksi, kuva uudeksi maailmaksi.


Galleria Muuntotila on Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikön ylläpitämä näyttelytila Hiedanrannassa, Länsi-Tampereella.

Muistetaan yhteinen turvallisuus: vieraile galleriassa maskissa, ethän saavu paikalle vähäistenkään hengitystieoireiden ilmetessä ja pidetään huoli turvaväleistä sekä käsihygieniasta.


Lisätietoja

Koordinaattori
Henni Salo
puhelin 044 431 4931
sähköposti [email protected]

Koordinaattori
Karoliina Paappa
puhelin 044 481 1775
sähköposti [email protected]


Teksti Karoliina Paappa ja Sanni Vanttaja

Kuvat Sanni Vanttaja