Siirry sisältöön

Ammattikorkeakoulujen opiskelijat siirtyvät vuodenvaihteessa YTHS:n palveluihin

Julkaistu 16.12.2020 11.52

Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) ja Poliisiammattikorkeakoulun (Polamk) opiskelijat siirtyvät Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollosta Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palvelujen piiriin 1.1.2021 alkaen.

Opiskeluterveydenhuollon työntekijä palvelee asiakasta vastaanotossa.
 

YTHS:n palveluihin siirtyvien opiskelijoiden mahdollisuus käyttää Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollon palveluita päättyy 31.12.2020.

Ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden tulee tämän jälkeen itse hakeutua YTHS:n palveluihin ja sopia hoidon aloittamisesta tai jatkamisesta. Opiskelijoiden tiedot tai tieto hoitosuhteesta eivät siirry Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollosta YTHS:lle.

Vaihto-opiskelijoiden terveydenhuolto keskittyy Tampereen kaupungille

Tampereen ammattikorkeakouluihin ja Tampereen yliopistoon EU- ja ETA-maista, Sveitsistä, Australiasta ja Kanadan Quebecistä tulevien vaihto-opiskelijoiden terveydenhuollosta vastaa 1.1.2021 alkaen Tampereen kaupunki. Näistä maista Suomeen tulleet vaihto-opiskelijat ovat oikeutettuja saamaan terveydenhuollon palveluita julkisesta terveydenhuollosta. Opiskelijan tulee osoittaa, että hänellä on oikeus julkisen terveydenhuollon palveluihin.

Tampereella vaihto-opiskelijoiden terveydenhuollon palvelut tuottaa pääosin Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuolto Tullinkulman toimipisteessä (1.1.2021 alkaen Hammareninkatu 5 B, 33100 Tampere, 3. krs.). Tarkemmat tiedot löytyvät opiskeluterveydenhuollon verkkosivuilta .

Ammattikorkeakouluihin tulevat vaihto-opiskelijat ovat aikaisemminkin kuuluneet julkisen terveydenhuollon piiriin. Muutoksen myötä myös yliopiston vaihto-opiskelijat ovat 1.1.2021 alkaen julkisen terveydenhuollon piirissä. Muut kuin edellä mainituista maista ja alueilta tulevat vaihto-opiskelijat eivät kuitenkaan kuulu jatkossakaan julkisen terveydenhuollon piiriin. Oppilaitokset tiedottavat näille vaihto-opiskelijoille terveydenhuoltoon liittyvistä asioista erikseen.


Lisätietoja

Osastonhoitaja
Susanna Fagerlund-Jalokinos
puhelin 050 359 1680
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Opa Latvala