Siirry sisältöön

Tamperelaiset valitsevat verkkoäänestyksessä parhaat tavat lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia

Julkaistu 19.11.2020 15.48

Tamperelaiset äänestävät parhaillaan siitä, miten käytetään 450 000 euroa lasten ja nuorten hyväksi. Tähän mennessä jo yli 1400 tamperelaista on käynyt äänestämässä mun.tampere.fi-sivulla. Verkkoäänestys jatkuu 30.11.2020 asti. Viikolla 48 on tarjolla äänestysmahdollisuuksia myös niille, jotka eivät pysty äänestämään verkossa.

 

Tampereen kaupungin osallistuvan budjetoinnin (osbu) kokeilu on edennyt äänestysvaiheeseen. Äänestyksessä tamperelaiset valitsevat parhaat tavat lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia eri puolilla kaupunkia. Vaihtoehtoja on 120.

– Äänestämässä on käynyt jo yli 1400 tamperelaista, projektisuunnittelija Jari Mäkäläinen kertoo.

– Erityisesti koillisessa ja kaakossa asuvat tamperelaiset ovat aktivoituneet äänestämään niitä vaihtoehtoja, jotka toisivat mukavaa toimintaa heidän oman kotialueensa nuorille.

Osallistuvan budjetoinnin äänestys koskee kaikkia tamperelaisia. He joko hyötyvät äänestyksen tuloksista tai he pääsevät päättämään yhteisten verovarojen käytöstä.

– Äänestysoikeus on kaikilla yli 12-vuotiailla tamperelaisilla. Vaikka osbun teemana on lasten ja nuorten hyvinvointi, voivat myös aikuiset äänestää parhaiksi katsomiaan vaihtoehtoja. Tutuilta lapsilta ja nuorilta voi kysyä heidän mielipidettään, jos ei itse keksi, mitä kannattaisi äänestää, suunnittelija Lilli Siikasmaa kannustaa.

Äänestäminen on yksinkertaista

Kaikki 120 äänestysvaihtoehtoa esitellään lyhyesti mun.tampere.fi-sivulla. Vaihtoehdot on otsikoitu niin, että sisältö avautuu pelkästään otsikon lukemalla.

– Jokaisella on äänestyksessä käytössään kaksi ääntä. Äänestämään pääsee mun.tampere.fi-etusivulta painamalla Siirry äänestämään -painiketta. Äänestyssivulla pääsee valitsemaan vaihtoehdot, rekisteröitymään ja vahvistamaan äänensä, Jari Mäkäläinen kertoo.

– Monelta näyttää jääneen äänestäminen kesken. Kannattaa käydä varmistamassa, että on huomannut painaa valintojen jälkeen myös Äänestä-nappia. Tarkistus onnistuu rekisteröitymällä uudelleen mun.tampere.fi-sivulle äänestäjäksi, Mäkäläinen jatkaa.

Äänestys verkossa tai paikan päällä

Äänestäminen tapahtuu ensisijaisesti verkossa mun.tampere.fi-sivulla. Äänestämään pääsee pankkitunnusten avulla.

Tarjolla on myös muita äänestysmahdollisuuksia. Ne on tarkoitettu niille, jotka eivät pysty äänestämään verkossa. Paikan päällä tapahtuvissa äänestyksissä avustaja kirjaa asukkaan äänestysvalinnat mun.tampere.fi-sivulle.

Tuetun äänestyksen ajat ja paikat:

- 23.11.2020 klo 10–15 Keskusvirastotalo, Aleksis Kiven katu 14-16 C

- 24.11.2020 klo 15–17 Tesoman kirjasto, Tesomankatu 4

- 25.11.2020 klo 15–17 Koilliskeskuksen kirjasto, Liikekatu 3

- 26.11.2020 klo 15–17 Hervannan kirjasto, Insinöörinkatu 38

Tuetussa äänestyksessä äänestäjien on todistettava henkilöllisyytensä passilla, henkilökortilla, ajokortilla tai kuvallisella Kela-kortilla.

Koululaiset ja toisen asteen oppilaat voivat äänestää koulussa koulupäivän aikana. He käyttävät äänestyksessä omaa henkilökohtaista Wilma-tunnustaan. Alaikäiset voivat käydä äänestämässä myös nuorisokeskuksissa niiden aukioloaikoina.

Äänestyksen tulokset julkistetaan joulukuun alussa. Tampereen kaupunki on sitoutunut toteuttamaan äänestyksessä voittaneet suunnitelmat vuoden 2021 aikana.


Lisätietoja

Suunnittelija
Lilli-Nora Siikasmaa
puhelin 040 658 7593
sähköposti [email protected]

Projektisuunnittelija
Jari Mäkäläinen
puhelin 040 801 6150
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Kurela

Kuvat Werneri Turunen