Siirry sisältöön

Kulttuuritalo Laikun Studiossa Taija Goldblattin näyttely Hidden

Julkaistu 17.11.2020 18.03

Kulttuuritalo Laikun Studiossa on esillä Taija Goldblattin näyttely Hidden. Taiteilija pyrkii näkemään asioiden nurjalle puolelle, murtumakohtiin ja harmaisiin alueisiin, jotka jäävät usein näkökenttämme ulkopuolelle. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Mustavalkoinen abstarkti piirros.
 
Hidden on videoteos epäpaikoista ja reuna-alueista, näkemisestä ja nähdyksi tulemisesta.

Teos on toteutettu yhdistämällä piirustusta, animaatiota ja videokuvaa kerroksittain. Osana teosta nähdään verkosta kerättyä webcam-videokuvaa: tien pientareita, parkkipaikkoja, syrjäisiä rantoja ja valvontakamerakuvaa, jota paikoilleen asetetut kamerat välittävät tauotta eri puolilta maailmaa.

Taija Goldblatt on tamperelainen kuvataiteilija, joka tekee videotaidetta ja animaatioita. Teoksissaan hän pyrkii näkemään asioiden nurjalle puolelle, murtumakohtiin ja harmaisiin alueisiin, jotka jäävät usein näkökenttämme ulkopuolelle. Goldblattin teokset on koostettu digitaalisesti, mutta käsin piirretty kuva on niissä vahvasti läsnä.

Taiteilijan työskentelyä ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiö sekä Taiteen edistämiskeskus – Pirkanmaan taidetoimikunta.

Kulttuuritalo Laikku on avoinna poikkeuksellisesti 16.11–18.12 ti–pe klo 15.30–21, la–su klo 10–18.


Tampereen kulttuuripalveluiden tiloissa huolehditaan tehostetusti siivouksesta sekä kiinnitetään erityistä huomiota yleiseen hygieniaan sekä turvaväleihin. Aikuisen tai lapsen ei pidä tulla kulttuuripalveluiden tiloihin, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita: yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, vatsaoireita, päänsärkyä. Lisäksi, kulttuuripalveluiden tiloihin ei pidä tulla, jos tietää altistuneensa koronavirukselle.


Lisätietoja

Koordinaattori
Karoliina Paappa
puhelin 044 481 1775
sähköposti [email protected]


Teksti Taija Goldblatt ja Karoliina Paappa

Kuvat Taija Goldblatt