Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki ja Yle vahvistavat yhteistyötään

Julkaistu 27.10.2020 12.28

Tampereen kaupunki on solminut Yle:n kanssa strategisen kumppanuussopimuksen. Kaupunki haluaa entisestään vahvistaa jo olemassa olevaa yhteistyötä ja määrittää kumppanuudelle yhteiset tavoitteet. Kumppanuudella tavoitellaan muun muassa median ja osallistumisen kehittämiseen tähtääviä yhteisiä hankkeita ja projekteja.

– Sopimus tukee Tampereen kaupungin tavoitetta olla luovuuden ja innovaatioiden kohtauspaikka ja Pohjoismaiden vetovoimaisin elämyskaupunki. Haluamme olla mahdollistamassa kaupungin kehittymistä edelläkävijäksi niin kansalaisten digitaalisessa osallistumisessa kuin hybriditapahtumissa. Sopimus palvelee myös AV-alan yleistä kehittymistä alueella, kertoo elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen.

Mahdollisten suurempien yhteisten kehittämishankkeiden lisäksi tavoitteena toteuttaa uudenlaisia kumppanuuden muotoja kokeilevasti, eri yhteyksissä ja yhdessä ideoiden. Kaupungin ja Ylen ensimmäinen yhteinen pilottihanke toteutettiin lokakuun alussa Tampereen päivän kunniaksi. Keskustan kaduilla kiersi aamutuimaan rekka, jonka lavalta suomalaiset huippuartistit ilahduttivat musiikkiyllätyksillään tamperelaisia.

– Ylelle alkanut yhteistyö on ainutlaatuinen. Tavoitteenamme kuitenkin on, että Tampere on ensimmäinen kumppani, mutta ei viimeinen. Toiveenamme on tehdä tästä malli, jota voisimme hyödyntää laajemminkin, kertoo johtaja Panu Pokkinen Ylen urheilu- ja tapahtumat yksiköstä.

Kumppanuussopimuksen osapuolien yhteinen tahtotila on varmistaa, että Tampere olisi uudenlaisen median edelläkävijä seuraavilla osa-alueilla: tulevaisuuden media, digitaalinen yleisötyö, mediakasvatus sekä tapahtumat ja kohtaaminen. Kumppanuudessa korostuvat keskeisinä periaatteina 1) vastuullisuus ja tasapuolisuus, 2) aito, itsenäisten kumppaneiden yhteistyö, 3) yhteinen, molempia hyödyttävä päämäärä, 4) kokeilunhaluisuus ja innovatiivisuus, 5) monitieteisyys, 6) aktiivinen osallisuus ja 7) yhteisiä, pitkän aikavälin tavoitteita palveleva kehittämistoiminta.

Syksyn aikana kaupunki on solminut kumppanuussopimuksen myös Tampereen korkeakouluyhteisön kanssa (tiedote 21.8.2020). Tampereen kaupunki, Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu kehittävät solmitun kumppanuussopimuksen mukaan yhteistyöstään entistä suunnitelmallisempaa ja pitkäjänteisempää. Kumppanuussopimuksen tarkoituksena on muun muassa vahvistaa kansainvälistä yhteistyötä, houkutella kansainvälisiä osaajia, edistää työllisyyttä ja kehittää opiskelijoiden palveluja.

Lisätietoja:
Teppo Rantanen, johtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue, p. 0400 235 442, teppo.rantanen(at)tampere.fi
Panu Pokkinen, johtaja, Urheilu ja tapahtumat, p. 050 542 3025, panu.pokkinen(at)yle.fi


Teksti Raija Lindell