Siirry sisältöön

Perheneuvolan palveluseteliasiakkaiden tietoja voitu varastaa Vastaamon tietomurrossa

Julkaistu 26.10.2020 16.04

Yksityinen psykoterapiakeskus Vastaamo on joutunut tietomurron ja kiristyksen kohteeksi. Tampereen kaupunki on myöntänyt palvelusetelin Vastaamon psykoterapiapalveluihin noin sadalle perheneuvolan asiakkaalle. Näiden asiakkaiden tietoja on saatettu varastaa tietomurrossa.

Photo: Keyboard.
 

Vastaamo on yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joita tietomurto koskee.

Jos havaitset, että tietojasi on levitetty tai olet saanut tietomurtoon liittyvän kiristysviestin, tee rikosilmoitus poliisille. Älä vastaa kiristysviestiin tai maksa kiristäjälle. Ulkoinen linkkiRikosilmoituksen voi tehdä poliisin verkkosivuilla tai käymällä poliisin toimipisteessä.

Eri viranomaisten ja avustusjärjestöjen ohjeita, tukea ja neuvoja tietomurron uhreille löytyy kootusti Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ylläpitämältä Tietovuotoapu-sivustolta:

Tietomurto ei kohdistunut Tampereen kaupungin käyttämiin sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmiin: voit jatkaa normaalisti kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaana.

***
Tiedotetta on päivitetty 28.10.2020 klo 15.15 lisäämällä siihen maininta siitä, ettei tietomurto koske Tampereen käyttämiä järjestelmiä.


Lisätietoja

Tietosuojavastaava
Ari Andreasson
puhelin 050 356 0145
sähköposti [email protected]

Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja
Taru Kuosmanen
puhelin 040 704 7337
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala