Siirry sisältöön

Tampereen valtuusto päätti Hiedanrannan yhtiömallista

Julkaistu 20.10.2020 10.04

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti 19.10.2020, että Hiedanrannan kehittämisen yhtiömallia muutetaan. Jatkossa alueen toteutuksesta vastaa yksi yhtiö eli Hiedanrannan Kehitys Oy. Aiemmin yhtiömallissa mukana ollut Hiedanranta Ky puretaan. Tampereen kaupunki omistaa Hiedanrannan Kehitys Oy:n.

Kaupunki tekee 10,7 miljoonan euron sijoituksen Hiedanrannan Kehitys Oy:n sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Kaupungin vuoden 2020 talousarviota muutetaan niin, että konsernihallinnon yhteisten erien osakkeisiin ja osuuksiin lisätään 10,7 miljoonaa euroa investointimäärärahaa.

Hiedanrannan Kehitys Oy:lle luovutetaan apporttiomaisuutena tietyt määräalat ja kiinteistöt rakennuksineen ja rakennelmineen sekä laitteistoineen.

Hiedanrannan Kehitys Oy rahoittaa hankkeen projektijohdon, kaavaselvitysten, kehitystoiminnan ja tehdasrakennusten ylläpidon kustannukset, yhdyskuntarakentamisen investointeja ja alueella olevien tehdasrakennusten kehittämistä. Kaupungin vastuulle jäävät alueen toteutukselle merkittävät hankkeet, kuten Näsisaaren esirakentaminen, Paasikiventien liikenneratkaisut, Näsijärven pohjaan kertyneen nollakuidun mahdolliset toimenpiteet sekä pilaantuneiden maiden puhdistus.

Tampereen kaupunki osti vanhan Lielahden tehdasalueen vuonna 2014. Kaupungin tavoitteena on rakentaa Hiedanrannasta läntisen Tampereen keskus, jossa on 25 000 asukasta ja 10 000 työpaikkaa. Alueesta on tarkoitus tulla hillineutraali, ja sen suunnittelussa ja toteutuksessa siitä kehitetään kestävän liikkumisen ja asumisen edelläkävijä.


Lisätietoja

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja
Teppo Rantanen
puhelin 040 023 5442
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu