Siirry sisältöön

Satupäivää juhlistetaan virtuaalisella satutunnilla

Julkaistu 14.10.2020 16.14

Tampereen kaupunginkirjaston Satupäivän satutunti toteutetaan tänä vuonna virtuaalisesti. Sunnuntaina 18. lokakuuta pidettävässä etätapahtumassa satuja lukevat Tampereen Teatterin näyttelijät Eeva Hakulinen ja Elisa Piispanen.

Eeva Hakulinen ja Elisa Piispanen.
 

Tampereen kaupunginkirjasto, Tampereen Teatteri ja Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut järjestävät valtakunnallisena Satupäivänä sunnuntaina 18. lokakuuta klo 10 virtuaalisen satutunnin. Satutuntia voi seurata Tampereen kaupunginkirjaston YouTube-kanavalta, ja se jää kanavalle myös tallenteena myöhemmin katsottavaksi.

Satupäivän tämän vuoden teemana on satumatka maailman ympäri. Virtuaalisella satutunnilla Tampereen Teatterin näyttelijät Eeva Hakulinen ja Elisa Piispanen vievät kuulijat matkalle pirkanmaalaisen kirjailija Päivi Alasalmen satuihin Kosijan kolme tehtävää satukokoelmasta Sinnikäs meripoika ja Jättiläis-Jampan koti-ikävä satukokoelmasta Kultainen kissanpentu.

Yhteiset lukuhetket tärkeitä

Koronatilanteen vuoksi kirjastoissa voidaan tällä hetkellä järjestää vain vähän tapahtumia erityisin järjestelyin. Satupäivän satutunti toteutetaan tänä vuonna ensimmäisen kerran verkossa, ja muut satutunnit ovat pääosin tauolla. Kotona perheen yhteisistä lukuhetkistä kannattaa kuitenkin pitää kiinni.

- Vaikka kirjastossa ei satutunteja pystytä tällä hetkellä järjestämään normaalisti, on tärkeää muistaa lukea kotona yhdessä lasten kanssa. Yhdessä lukeminen antaa paljon koko perheelle. Hyviä lukuvinkkejä saa esimerkiksi omasta lähikirjastosta sekä uudesta Kirjatin perhelukudiplomisovelluksesta, palvelupäällikkö Niina Salmenkangas Tampereen kaupunginkirjastosta muistuttaa.

Satupäivänä klo 11 kirjaston YouTube-kanavalla julkaistaan myös venäjänkielinen virtuaalinen satutunti, jossa satuja lukee Natalia Vahvelainen pääkirjasto Metsosta. Kirjaston YouTube-kanavalla on lisäksi paljon muita laadukkaita sisältöjä lapsille ja aikuisille, kuten aiempia satuhetkiä, kirjastoautojen Bookie-peikon seikkailuita ja tapahtumatallenteita.

Ulkoinen linkkiKirjaston YouTube-kanava


Lisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Vs. kirjastopalvelujohtaja
Niina Salmenkangas
puhelin 040 800 4404
sähköposti [email protected]

Pääkirjasto Metson lasten- ja nuortenosasto
Lapset ja nuoret Metso
puhelin 040 653 1988
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi