Siirry sisältöön

Yhteisöt voivat ilmoittautua mukaan Tampere vaikuttaa! -viikon ohjelmaan

Julkaistu 17.8.2020 9.39

Tampere vaikuttaa! -viikkoa vietetään 28.9. - 4.10.2020. Viikon aikana nostetaan esiin erilaisia tapoja, miten tamperelaiset pääsevät vaikuttamaan. Järjestöt ja yhteisöt voivat ilmoittautua mukaan viikon ohjelmaan 15.9. asti. Viikko liittyy valtakunnalliseen Kansalaisvaikuttamisen juhlapäivään, jota vietetään vuosittain 1.10.

- Viikon ohjelmaan voivat ilmoittautua mukaan yleishyödylliset yhteisöt, jotka haluavat tuoda esiin vaikuttamisen eri keinoja, esimerkiksi miten yhteisön avulla tamperelaiset voivat vaikuttaa lähiympäristöönsä, hyvinvointiin tai kaupungin päätöksentekoon. Ohjelma voi olla esimerkiksi keskustelu- tai elokuvailta, avoimien ovien päivä, infotilaisuus, kirppis tai mitä ikinä mieleen tulee, suunnittelija Susanna Lundström Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluista kertoo.

Mukaan voi jo ilmoittautua, vaikka tarkkaa suunnitelmaa ohjelman sisällöstä ei vielä olisikaan. Lomakkeen kautta ilmoittautumisaikaa on 15.9.2020 asti. Ilmoittautuneille yhteisöille lähetetään tarkemmat menettelyohjeet. Mukaan ilmoittautuneelta yhteisöltä edellytetään, että sen toiminta on ihmisten yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kunnioittavaa.

Tänä vuonna 1.10. liputetaan jo viidettä vuotta peräkkäin Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi. Samana päivänä juhlitaan myös Tampereen päivää. Viime vuonna kansalaisvaikuttamisen juhlapäivän päätapahtuma järjestettiin Tampere-talossa. Tänä vuonna koronatilanteesta johtuen päätapahtumaa ei järjestetä. Viikkoa koordinoi Tampereen Järjestöedustamo.


Lisätietoja

Suunnittelija
Susanna Lundström
puhelin 040 355 8745
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki