Siirry sisältöön

Tammerkosken rantareitit täydentyivät uudella alikulkutunnelilla ja Mokkapuistolla

Julkaistu 24.6.2020 14.45

Tampereen keskustassa pääsee nyt kulkemaan Tammerkosken vartta entistä sujuvammin. Hämeensillan länsiosaan valmistui uusi alikulkutunneli. Myös Tempon talon edustalle kunnostettu pieni Mokkapuisto on lähes valmis, ja Hämeensillan itäpuolenkin alikulkutunneli on käytössä.

Mokkapuisto ja Hämeensillan uusi alikulku
 

Nyt Värjärinkujalta voi kävellä Mokkapuiston ja uuden alikulkutunnelin kautta Kirjastonpuistoon ja sieltä Satakunnankadun sillalle saakka. Mokkapuistosta pääsee nousemaan uusia kävelyportaita ylös Hämeensillalle.

Mokkapuistossa voi istahtaa aivan Tammerkosken rannan tuntumaan; tukimuurin päälle on rakennettu puiset istuintasot kukka- ja pensasalueen reunalle. Rannan käytävä istuskelualueen kohdalta on päällystetty nupukivin. Puistikkoa halkova ja alikulkutunneliin johtava leveämpi käytävä on nyt asfalttipintainen, mutta se viimeistellään vielä kivisirotepinnoitteella. Alikulkutunnelin seinät on päällystetty kiillotetuin graniittilaatoin.

Mokkapuistoon on istutettu noin 150 pensasta ja 300 perennaa. Osa istutetuista pensaista on kukkivia pensaita ja osa havupensaita. Perennalajeja ovat muun muassa tähkätädyke, varjoyrtti, keltakärsämö, reunuspoimulehti tarhapunahattu ja verikurjenpolvi.

Mokkapuistosta Hämeensillan kupeesta jouduttiin kaatamaan iso puu silta- ja tunnelitöiden takia 2017. Nyt tilalle on istutettu istukas isoriippasalavasta Salix x rubens ’Lasipalatsi’, joka on vanhaa kantaa Helsingistä Lasipalatsin edustalta kaatuneesta puusta.

Mokkapuiston Takon tehtaiden puoleinen pääty päästään rakentamaan valmiiksi, kun Tammerkosken ylittävä tilapäinen puusilta on purettu. Päätyyn rakennetaan portaat ja kaide. Tilapäinen silta on käytössä vuoden 2021 loppuun saakka.


Lisätietoja

Kaupunginpuutarhuri
Timo Koski
puhelin 03 5656 5688


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Anna-Leea Hyry