Siirry sisältöön

Koukkuniemen Havula, Varpula, Iltala ja Juhlatalo perusparannetaan lähivuosina

Julkaistu 4.6.2020 20.33

Tampereella Koukkuniemen alueella perusparannetaan Havula-, Varpula- Iltala-talot sekä Juhlatalo. Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi 4.6.2020 tarveselvityksen jatkosuunnittelun pohjaksi.

Koukkuniemen Havula-talo
 

1950-luvulla rakennetut talot ja niiden tekniikka tarvitsevat korjausta ja uudistamista. Havulassa, Varpulassa ja Iltalassa on tällä hetkellä vanhainkotiasumista, joka muutetaan perusparannuksessa valtakunnallisten suositusten mukaisesti tehostetuksi palveluasumiseksi. Toiminnan Muutos vaatii uudenlaisia tilaratkaisuja, esimerkiksi jokaiseen asuntoon rakennetaan omat wc- ja pesutilat. Tehostetussa palveluasumisessa asunnot ovat 15 hengen ryhmäkodeissa, joihin tulee kaikkien asukkaiden yhteiseen käyttöön esimerkiksi keittiö, ruokailuhuone ja sauna.

Jokaiseen taloon on suunnitteilla ryhmäkotiasuntoja 60 asukkaalle eli kustakin talosta paikkamäärä vähenee 20:llä. Havulan, Varpulan ja Iltalan rakennushankkeissa hyödynnetään vuonna 2014 valmistuneen Jukola-talon perusparannuksen rakennusratkaisuja.

Myös Iltalan yhteydessä olevan Juhlatalon tilat remontoidaan ja nykyaikaistetaan. Juhlataloon on tarpeen toteuttaa muun muassa hissi. Juhlatalossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja toimintaa niin Koukkuniemen alueen asukkaille kuin muillekin kaupunkilaisille. Lisäksi tilat toimivat muun muassa Koukkuniemen henkilöstön koulutustilana.

Perusparannus tehdään talo kerrallaan. Ensimmäisenä kunnostetaan Havula, jonka perusparannus on suunniteltu alkavan vuonna 2022 ja tilojen valmistuvan vuonna 2023. Sen jälkeen vuosina 2024 - 2025 kunnostetaan Varpula ja vuosina 2026 - 2027 Iltala ja Juhlatalo. Väistötilana käytetään Koukkuniemen Koivula-taloa.

Hankkeiden kokonaiskustannusarvio on 35,715 miljoonaa euroa. Siihen haetaan Havulaa lukuun ottamatta Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus Aran investointiavustusta. Rakennusten perusparannus edellyttää vielä sosiaali- ja terveysministeriön poikkeuslupaa.


Lisätietoja

Suunnittelupäällikkö
Sisko Hiltunen
puhelin 044 481 1764
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Marika Haapala