Siirry sisältöön

Härmälän Vähäjärvelle valmistui helppopääsyinen katselulaituri

Julkaistu 20.1.2020 9.38

Härmälän Vähäjärven ympäristöä on kunnostettu. Järvimaisemaa voi ihastella uudelta katselulaiturilta. Kulkua alueella on helpotettu sorastamalla järven länsipään oikopolku.

Vähäjärven katselulaituri
 

Härmälän Vähäjärven rantamaisemiin pääsee virkistäytymään nyt aikaisempaa mukavammin ja helpommin. Uudelta laiturilta voi katsella järvinäkymää ja tarkkailla lintuja. Vapaan veden aikana laiturilta ei kannata pyrkiä uimaan, koska järvessä on vain alle metri vettä.

Laituria ja sinne johtavaa polkua rakennettaessa on ajateltu heikommin liikkuvia. Polku on tasoitettu sorastamalla ja laiturille nousu viistetty niin, että sille voi kulkea esimerkiksi lastenvaunuilla tai rollaattorilla.

Tasaiseksi on sorastettu myös laiturin ohi johtava metsäpolku, joka lähtee Pilotinkadun jatkeena olevalta kevyenliikenteenväylältä.

Mestarilaulajien ja suojellun viitasammakon koti

Vähäjärvi ympäristöineen on yksi Tampereen neljästä lintujärvestä. Lampea ympäröi tiheä, koivuvaltainen rantametsä ja pensaikkoinen luhtasuo. Kesäaikaan rantaluhdilta ja pensaikoista voi kuulla lintumaailman mestarilaulajia, kuten satakieliä, kultarintoja ja viitakerttusia. Lammessa elää puolestaan suojeltu viitasammakko.

Rehevän lintujärven ja sen ranta-alueiden suojelemiseksi Tampereen kaupunki suunnittelee Vähäjärven rauhoittamista luonnonsuojelualueeksi.

Vähäjärven ympäristön uudistuksista vastasivat Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö sekä rakentamisen ja kunnossapidon yksikkö.

Vähäjärven laiturin sijainti kartalla
Vähäjärven laiturin sijainti kartalla

Lisätietoja

Ympäristösuunnittelija
Eeva Punju
puhelin 040 806 2184
sähköposti [email protected]


Teksti Anne Kärkkäinen

Kuvat Eeva Punju