Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki ottaa Wilman käyttöön esi- ja perusopetuksessa

Julkaistu 16.1.2020 10.29

Tampereen kaupunki on kilpailuttanut esi- ja perusopetuksessa käytettävän oppilashallintojärjestelmän. Kilpailutuksessa uudeksi oppilashallintojärjestelmäksi valittiin Visma Enterprise Oy:n Wilma-järjestelmä. Wilma otetaan käyttöön Tampereella syyslukukauden 2020 alussa.

koululainen piirtää matemaattisia kuvioita harjoituskirjaan
 

Nykyisin käytössä olevasta Helmi-järjestelmästä luovutaan kevätlukukauden 2020 päättyessä, mutta Helmeä käytetään normaaliin tapaan vielä kevätlukukauden 2020 ajan. Tampereen kaupunki tiedottaa huoltajille Wilman käyttöönoton etenemisestä tarkemmin tämän kevään aikana.

Wilmaa käytetään huoltajien ja esiopetuksen tai koulun väliseen viestintään sekä erilaisten pedagogisten asiakirjojen laadintaan. Koulussa opettajat käyttävät Wilmaa lisäksi muun muassa arviointien, kokeiden ja läksyjen kirjaamiseen. Huoltajat voivat seurata ja selvittää Wilman kautta oppilaan poissaolot ja lukea koulun tiedotteita. Oppilaat näkevät lukujärjestyksensä ja suorituksensa, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa.

Helmestä luovutaan lukuvuoden 2020-2021 alussa myös varhaiskasvatuksessa. Varhaiskasvatuksessa viestimiseen ja pedagogisten asiakirjojen laadintaan käytetään jatkossa nyt jo käytössä olevaa Päikky-järjestelmää.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Heli Ketola
puhelin 040 749 2072
sähköposti [email protected]

Kehittämispäällikkö
Harri Jurvela
puhelin 040 806 2829
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen