Siirry sisältöön

Kysely 30 km/h -nopeusrajoituksesta Hatanpään - Härmälän - Peltolammin suunnan asukkaille avattiin uudelleen

Julkaistu 16.1.2020 9.32

Hatanpään - Härmälän - Peltolammin suunnan kysely aluenopeusrajoituksesta 30 km/h suljettiin maanantaina 13.1. palveluntarjoajasta johtuvien teknisten ongelmien vuoksi. Kysely on nyt avattu kokonaan uudelleen, ja kaikkia aiemminkin vastanneitakin pyydetään vastaamaan uuteen kyselyyn. Uusi kysely on auki 2.2.2020 asti.

kuva: liikennemerkki 30 km/h
 

30 km/h -aluenopeusrajoitus on laajenemassa Tampereen eteläisiin kaupunginosiin Hatanpään, Härmälän, Lahdesjärven, Lakalaivan, Multisillan, Peltolammin, Rantaperkiön, Rautaharkon ja Sarankulman alueille. Alueiden asukkailta, toimijoilta ja siellä liikkuvilta toivotaan palautetta aluenopeusrajoitusehdotuksesta. Vastaajat voivat myös merkitä kartalle turvattomaksi kokemiaan paikkoja.

Tavoitteena on saada uusi aluenopeusrajoitus 30 km/h voimaan keväällä 2021.

Kysely ja lisätietoa Tampereen nopeusrajoituspolitiikasta löytyy sivulta www.tampere.fi/liikenneturvallisuus. Kyselyssä on mukana kartta nopeusrajoitusehdotuksista alueella.

Alustavassa suunnitelmassa asuinalueiden nopeusrajoitus olisi 30 km/h ja teollisuusalueiden 40 km/h. Rantaperkiön ja Härmälän läpi kulkevan Nuolialantien nopeusrajoitus olisi edelleen 40 km/h. Lahdesjärven teollisuusalueella nopeusrajoitus laskee nopeuteen 40 km/h, mutta Automiehenkadulle, Leppästensuonkadulle ja Vuoreksen puistokadulle nopeusrajoitukseksi jää 50 km/h.

Alueilla tehdään myös toimenpiteitä nopeusrajoituksen noudattamisen helpottamiseksi. Toimet voivat olla esimerkiksi hidasteita tai suojateiden havaittavuuden parantamista. Rauhoittamistoimien suunnittelussa otetaan huomioon kyselyssä ilmoitetut turvattomat paikat ja muu palaute sekä liikennemäärät ja liikenneonnettomuudet.

Tampereen asuinalueiden aluenopeusrajoitukset otetaan käyttöön vuoteen 2021 mennessä asuinalueille laadittujen tarkempien suunnitelmien perusteella. Useilla alueilla uusi aluenopeusrajoitus on jo tullut voimaan.


Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Heljä Aarnikko
puhelin 040 806 4917
sähköposti [email protected]

Erikoissuunnittelija
Mira Siren
puhelin +358408007581
sähköposti [email protected]


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen