Siirry sisältöön

Tampereen kaupunginhallitus asetti nuorisovaltuuston vuodeksi 2020

Julkaistu 13.1.2020 16.04

Nuorisovaltuusto on poliittisesti sitoutumaton vaikuttajaryhmä, joka ajaa tamperelaisten nuorten etuja ja mahdollistaa nuorten osallistumisen kaupungin päätöksentekoon. Nuorisovaltuusto tekee kaupunginvaltuustolle aloitteita, kannanottoja ja lausuntoja tärkeinä pitämistään asioista sekä järjestää seminaareja ja tapahtumia nuorille. Kuntalain 26 § mukaan kuntien on asetettava nuorisovaltuusto nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi.

Nuorisovaltuusto voi nimetä kaksi edustajaa Tampereen kaupunginvaltuustoon sekä sosiaali- ja terveyslautakuntaan, sivistys- ja kulttuurilautakuntaan, elinvoima- ja osaamislautakuntaan, asunto- ja kiinteistölautakuntaan, yhdyskuntalautakuntaan ja Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakuntaan. Nuorisovaltuuston edustajilla on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus lukuun ottamatta asioita, joihin sisältyy salassa pidettäviä asioita.

Nuorisovaltuuston toimintaan voivat osallistua kaikki 12-22-vuotiaat Tampereella asuvat tai opiskelevat nuoret. Jäseneksi pääsee osallistumalla kahteen kokoukseen. Ylin toimivalta on syksyisin ja keväisin järjestettävällä suurkokouksella, jossa päätetään nuorisovaltuuston tärkeimmistä asioista. Nuorisovaltuuston hallitus valitaan kahden vuoden välein kaupunginlaajuisilla vaaleilla.

Uuden nuorisovaltuuston jäsenet ovat Kiia Koukku, Arttu Vuori, Antti Järvelä, Leo Boström, Aada Aho, Mitra Jaferi, Rafael Majaharju, Maria Markkula, Inka Pekkola, Helmi Aho, Iiris Anson, Suvi Brusin, Bruno Capiten, Tomas Capiten, Lotta Forsström, Pablo Gonzalez Torres, Anna Heinonen, Vilma Isokoski, Patrik Jokela, Hannes Karjalainen, Heta Karrimaa, Iina Lamminsaari, Aada Linko, Lotta Liuhamo, Lumi Lukkarinen, Vallu Muttilainen, Juho Mäenpää, Merituuli Nääjärvi, Eveliina Oksa, Sakia Omar, Yaser Rahim, Anna Rintala, Emilia Schmidt, Illusia Solopuro, Venla Taubert, Hanna Tiihamäki, Miro Viitanen, Eerik Vistbacka, Miika Vuorio ja Saara Zar.

Nuorisovaltuuston hallituksessa ovat Kiia Koukku (pj.), Arttu Vuori (vpj.), Antti Järvelä (vpj.), Leo Boström (vpj.), Aada Aho, Mitra Jaferi, Rafael Majaharju, Maria Markkula ja Inka Pekkola.

Ulkoinen linkkiTampereen nuorisovaltuusto


Lisätietoja

Lakimies
Juha Perämaa
puhelin 040 503 9038
sähköposti [email protected]


Teksti Marja Kyllönen