Siirry sisältöön

Vuoden energianerokas 2019 -tunnustus Kalevan maauimalalle

Julkaistu 12.12.2019 14.55

Tampereen kaupungin ja Tampereen Sähkölaitoksen yhteistyössä toteuttama Kalevan maauimalan energiaratkaisu on palkittu Vuoden energianerokas 2019 -tunnustuksella. Tunnutuksen myönsivät työ- ja elinkeinoministeriö, Energiavirasto ja valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva.

Maauimalan hyppytorni ja hyppyallas
 

Tunnustukset myönnettiin kaikkiaan viidelle erilaiselle energiatehokkuusteolle. Innovatiivisten ja vaikuttavien toimien toivotaan tuovan uusia ratkaisuja myös laajempaan käyttöön.

Tuomaristo kiitti Kalevan maauimalan ratkaisua erinomaiseksi ja innostavaksi esimerkiksi kaupunkien uusista energiaratkaisuista ja toimijoiden välisestä yhteistyöstä. Asiakaslähtöisellä alueellisella energiaratkaisulla on myönteisiä vaikutuksia ympäristöön ja kaupunkikehitykseen.

Vuonna 2018 elokuussa avatussa maauimalassa on toteutettu uudenlainen lämmitys- ja jäähdytysratkaisu, jossa hyödynnetään kaukojäähdytysverkon energiaa uudella energiatehokkaalla tavalla. Kaukojäähdytysverkon hukkalämpöä käytetään altaiden lämmitykseen ja vastaavasti maauimalan vesien lämmityksessä jäähtynyt vesi hyödynnetään kaukojäähdytysverkostoon.

Energiatehokkuussopimuksiin liittyneet sadat suomalaisyritykset ja kunnat tekevät vuosittain tuhansia erilaisia toimia, jotka tehostavat energiankäyttöä ja pienentävät ilmastokuormaa. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyssä avoimessa kilpailussa etsittiin näistä teoista nerokkaimpia. Tuomaristo painotti valinnassa tekojen vaikuttavuutta, tuloksellisuutta, kekseliäisyyttä, innostavuutta, monistettavuutta ja skaalautuvuutta.

– Mukaan osallistui ilahduttavan monipuolinen joukko tekoja ja toimijoita. Tämä osoittaa, että yrityksissä ja kunnissa tehdään kattavaa ja tuloksellista energiatehokkuustyötä suurella sydämellä, sanoo tuomariston puheenjohtaja Tiina Sekki Energiavirastosta.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]

Tampereen Tilapalvelut
Hankeinsinööri
Panu Hirvonen
puhelin 040 806 4055
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell

Kuvat Susanna Lyly