Siirry sisältöön

Tampere-talon Ison salin valaistus ja näyttämötekniikka uudistetaan

Julkaistu 22.11.2019 9.16

Tampere-talon Isossa salissa olevat katsomon valaisimet ja näyttämön esitystekniikan laitteet ovat tulleet käyttöikänsä päähän, joten ne aiotaan uudistaa.

Esitysten tuotannot ovat teknistyneet, joten esitystekniikalle asetetut vaatimukset ovat kasvaneet. Ison salin nykyinen näyttämölaitteisto on hankittu vuonna 1998, eikä se enää vastaa nykyaikaisten tuotantojen näyttämöteknisiä tarpeita. Laitteisto on vikaherkkää, huollon ja varaosien saanti on vaikeaa, eikä kapasiteetti ole riittävää.

Ison salin näyttämötekniikan uudistamisella vastataan nykyaikaisiin tarpeisiin. Käyttöikänsä päässä olevat nostinlaitteet ja –varusteet uudistetaan. Uudet nostimet ovat itsenäisesti ohjattavissa ja niillä pystytään nostamaan raskaampia näyttämörakenteita kuin nykyisillä laitteilla.

Katsomon yleisvalaisimiin ei ole enää saatavana halogeenipolttimoita. Katsomoon hankitaan uudet valaisimet, jotka ovat teholtaan, mitoiltaan ja muodoltaan nykyisiä vastaavat, mutta energiatehokkaammat. Lisäksi uusitaan parvien alapuoliset sekä seinällä olevat valaisimet.

Laitteiden valmistaminen aloitetaan vuoden 2020 syyskuussa. Isossa salissa työskennellään vuoden 2021 touko-elokuussa, jolloin salin käyttökatko ajoittuu toiminnan kannalta hiljaisimpaan kesäaikaan. Alustavien arvioiden mukaan valaisimien ja näyttämötekniikan uudistamisen kustannusarvio on noin 1,9 miljoonaa euroa.

Esitystekniikan uudistamisen tarveselvitys hyväksyttiin Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 20.11. ja sivistys- ja kulttuurilautakunnassa 21.11.


Lisätietoja

Lauri Savisaari
puhelin 040 801 6081
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki