Siirry sisältöön

Anna-Kaisa Heinämäki Tampereen kilpailukykyjohtajaksi

Julkaistu 4.9.2019 9.55

Hallintotieteiden maisteri ja yhteiskuntatieteiden maisteri Anna-Kaisa Heinämäki, 41, on valittu Tampereen kaupungin kilpailukykyjohtajan tehtävään.

Heinämäki on työskennellyt apulaispormestarina 2015-2017 sivistys- ja elämänlaatupalveluiden alueella ja Tampereen elinvoiman palvelualueella 2017 alkaen. Tätä ennen Heinämäki työskennellyt poliisitarkastajana sisäministeriön poliisiosastolla ja Poliisihallituksessa sekä sitä ennen monipuolisesti poliisin tehtävissä.

Kilpailukykyjohtajan tehtävää haki 34 hakijaa, joista 33 täytti kelpoisuusvaatimukset. Haussa painotettiin koulutusta, johtamis- ja työkokemusta, vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja, kielitaitoa, yliopisto- ja yritysyhteistyön kokemusta sekä tietämystä elämystaloudesta ja edunvalvonnasta. Valinta tehtiin haastatteluiden ja soveltuvuusarviointien perusteella.

Kilpailukykyjohtajan tehtävänä on johtaa Tampereen vetovoimaa parantamiseen liittyvää toimintaa ja edunvalvontaa. Hän myös mm. korkeakouluyhteistyön kehittämisestä osana kaupungin edunvalvontaa sekä kaupungin strategisten elinvoimaan liittyvien tavoitteiden ja koulutuspolitiikan suuntaviivojen toteuttamisestä.

Heinämäki on apulaispormestarina Tampereen kaupunginvaltuuston jäsen. Hän jättää eronpyyntönsä 16.9. valtuustossa ja aloittaa uudessa tehtävässä heti tämän jälkeen.


Lisätietoja

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja
Teppo Rantanen
puhelin 040 023 5442
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu