Siirry sisältöön

Poliitikon museoharjoittelu Tampereella - poliitikot tutustuvat kulttuuriluotsin tehtäviin

Julkaistu 22.8.2019 8.22

Tampereen kaupungin apulaispormestari Johanna Loukaskorpi ja kansanedustaja Pia Viitanen tutustuvat museoiden toimintaan valtakunnallisessa Poliitikon museoharjoittelu -kampanjassa, jonka Museoliitto järjestää.

Kampanja toteutetaan 26.– 30.8.2019. Käytännönläheiset museovierailut tuovat esille monipuolista, kulissienkin takaista museotyötä ja koko Suomen kattavan museoverkoston yhteiskunnallista merkitystä.

Loukaskorpi ja Viitanen tekevät museoharjoittelunsa Kulttuurikasvatusyksikkö TAITEssa ja Tampereen kaupungin museoissa, joissa he tutustuvat Kulttuuriluotsi-vapaaehtoistoimintaan sekä Vapriikin kuva-arkistoon. Kulttuuriluotsi on vapaaehtoinen, jota voi pyytää tueksi ja seuraksi museoon. Kulttuuriluotsitoiminnan tavoitteena on tehdä museot helpommin lähestyttäviksi niille henkilöille, joille museossa käyminen ei ole tuttua tai joiden ei yksin tule lähdettyä museoon. Lisäksi kulttuuriluotseja toimii avustavissa tehtävissä Tampereella Vapriikin kuva-arkistossa, Museokeskus Ruskossa sekä Pirkanmaan maakuntamuseossa. Museoissa vapaaehtoiset osallistuvat yhteisen kulttuuriperinnön hoitamiseen. Kulttuuriluotsitoiminta tarjoaa vapaaehtoisille yhteisöllistä tekemistä ja tuo kuntalaisten äänen museoon.

Loukaskorpi tutustuu tiistaina 27.8. Vapriikin kuva-arkistoon sekä kulttuuriluotsien tehtäviin arkistossa. Luotsit osallistuvat viikoittain kuva-arkiston kokoelmatyöhön mm. järjestämällä kokoelmia, pussittamalla ja skannaamalla valokuvia sekä avustamalla näyttelyiden tuottamisessa. Viitanen tutustuu perjantaina 30.8. kulttuuriluotsitoimintaan Kulttuurikasvatusyksikkö TAITEssa. Luotsiperehdytyksen jälkeen Viitanen lähtee luotsaamaan kahden kulttuuriluotsin kanssa luotsiasiakkaita Museo Milavidaan.Lisätietoja

Koordinaattori
Katri Leppisaari
puhelin 040 146 1239
sähköposti [email protected]