Siirry sisältöön

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi Tammelan stadion -hankkeen allianssin aiesopimuksen

Julkaistu 19.8.2019 15.19

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi 19.8.2019 Tammelan stadionin allianssin aiesopimuksen. Sopimuksen osapuolia ovat Tampereen kaupunki, YIT ja JKMM Arkkitehdit Oy. Osapuolet jatkavat nyt stadionin suunnittelua yhdessä. Tavoitteena on 6000-paikkainen moderni stadion Tammelaan.

Stadion ja siihen liittyvät rakentamishankkeet tehdään allianssimallin mukaan ns. integroidulla projektitoteutuksen mallilla. Integroidussa projektitoteutuksessa osapuolet vievät hanketta eteenpäin alusta saakka yhteistyössä. Yhteinen kehittäminen ja avoin keskustelu osapuolten välillä tavoitteista ja ongelmista pitävät budjetin, laajuuden ja aikataulun hallinnassa ja lisäävät käyttäjien tyytyväisyyttä. Tampereella allianssimallilla on jo aiemmin toteutettu Rantaväylän tunnelin rakentaminen, Tesoman hyvinvointikeskuksen palvelut ja parhaillaan käynnissä oleva raitiotien rakentaminen.

Tampereen kaupunki käynnistää stadionin toteutuksen kilpailutuksen julkisena hankintana ja tavoitteena on käynnistää allianssin kehitysvaihe vuoden 2020 tammikuun loppuun mennessä. Kehitysvaiheen aikana osapuolet sopivat mm. tavoitekustannuksista ja tavoitteiden mittareista. Tämän jälkeen siirrytään varsinaiseen toteutusvaiheeseen. Rakentamisen on tarkoitus alkaa 2021 - 22 ja stadion otettaisiin käyttöönotto kesällä 2023.

Vuoden 2020 talousarviokehystä valmisteltaessa Tammelan stadionin toteutukseen on varattu määrärahaa yhteensä 22 miljoonaa euroa vuosille 2020 - 2022, joka vastaa rakennuskustannusindeksillä korjattuna vuoden 2017 tarveselvityksessä esitettyjä kustannuksia tammikuussa 2019. Kaupungin omaan taseeseen toteutettavalle hankkeelle voidaan hakea valtion liikuntapaikkarakentamiseen tarkoitettua avustusta.

Osana hankkeen valmistelua tulee valmisteltavaksi myös asemakaavan mukaisen rakennusoikeuden luovutus stadionin toteutuksen kanssa samanaikaisesti. Rakennusoikeus myydään käypään markkinahintaan ja myyntihinnan määrittämistä varten kaupunki tilaa kaksi auktorisoidun kiinteistöarvioitsijan laatimaa arviota. Rakennusoikeuden myynnistä saatujen tulojen arvioidaan tällä hetkellä olevan noin 12 miljoonaa euroa.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]

Konsernijohtaja
Juha Yli-Rajala
puhelin 040 743 6356
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu