Siirry sisältöön

Sosiaalityöntekijän työ kiinnostaa Tampereella: hakijamäärä yllätti myönteisesti

Julkaistu 21.5.2019 13.35

Lapsiperheiden sosiaalityön ja lastensuojelun uusien sosiaalityöntekijöiden hakukampanja on alkanut hyvin Tampereella. Erityisesti pätevien hakijoiden määrä yllätti Tampereen kaupungin myönteisesti, kun huhtikuussa käynnistyneen rekrytoinnin hakuaika äskettäin päättyi.

Auringonkukkia Turtolassa.
 

Tampereen kaupungilla on jo pidempään ollut rekrytointiongelmia lapsiperheiden sosiaalityössä ja lastensuojelussa, joissa hakijoita sosiaalityön avoimiin virkoihin on ollut vaikea saada. Syynä tähän on muun muassa ollut, että työ on koettu kuormittavaksi työtekijöiden vaihtuvuuden ja liian pienen määrän vuoksi.

Kaupunki on tänä vuonna lisännyt sosiaalityöntekijöiden vakanssien määrää ja käynnistänyt keväällä uuden haun näiden tehtävien täyttämiseksi. Toukokuun puolivälissä päättyneessä haussa haettavana oli 21 uutta sosiaalityöntekijän virkaa lapsiperheiden palveluissa.

- Saatujen hakemusten määrä ylitti odotuksemme. Sosiaalityöntekijän tehtäviin haki yhteensä 43 hakijaa, joista 31 hakijalla on sosiaalityöntekijältä edellytettävä pätevyys. Suurin osa hakijoista on Pirkanmaan alueelta, mutta hakijoita oli nyt myös Pirkanmaan ulkopuolelta. Eniten kiinnostusta herättivät lapsiperheiden sosiaalityön tehtävät, mutta myös lastensuojelun avohuollon ja sijaishuollon sosiaalityöstä kiinnostuneita hakijoita oli ilahduttavan paljon, kertoo projektipäällikkö Hanna Harju-Virtanen Tampereen kaupungin lasten, nuorten ja perheiden palveluista.

Hakijoiden haastattelut käynnistyvät toukokuun lopulla. Tavoitteena on, että ensimmäiset uudet sosiaalityöntekijät voisivat aloittaa työnsä lastensuojelussa ja lapsiperheiden sosiaalityössä heti kesälomakauden päätyttyä.

Ratkaisuja etsitään yhteistyössä

Tilanteen parantamiseksi lapsiperheiden sosiaalityössä on tehty kevään aikana aktiivisesti töitä. Ratkaisuja on mietitty useassa kehittämisryhmässä yhdessä sosiaalityöntekijöiden, sosiaalityön esimiesten ja kaupungin muiden toimijoiden kanssa.

Muun muassa uusien sosiaalityöntekijöiden perehdyttämistä on jo päätetty lisätä ja tehostaa. Vastaavasti kaupungin palveluksessa olevien kokeneiden ammattilaisten mahdollisuuksia oman työn ja osaamisen kehittämiseksi parannetaan. Kehittämistyö jatkuu aktiivisesti myös tämän jälkeen.

- Yhdessä käymme läpi ja etsimme entistä parempia ratkaisuja myös niihin tilanteisiin, jotka vaikuttavat työntekijöiden työhyvinvointiin ja siihen, miten työntekijä kokee saavansa tukea työssään, kertoo palvelulinjapäällikkö Maria Päivänen Tampereen kaupungin lasten, nuorten ja perheiden palveluista.


Lisätietoja

Johtava sosiaalityöntekijä
Hanna Harju-Virtanen
puhelin 040 806 4730
sähköposti [email protected]

Palvelujohtaja
Maria Päivänen
puhelin 050 591 1602
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Opa Latvala