Siirry sisältöön

Seuraa suoraa lähetystä seminaarista: Tampere kasvaa – miten rakentuu tulevaisuuden kaupungin pito- ja vetovoima?

Julkaistu 23.4.2019 13.59

Kaupunginvaltuusto, kaupungin virkamiesjohto ja sidosryhmät syventyvät perjantaina 26. huhtikuuta keskustelemaan Tampereen tulevaisuuden haasteista, millaiset tekijät vaikuttavat kaupungin veto- ja pitovoimaan. Seminaaria on mahdollista seurata suorana videolähetyksenä kaupungin verkkosivuilta www.tampere.fi/suoralahetys. Lähetys Tampere-talosta alkaa kello 9, ja se on katsottavissa myös myöhemmin kaupungin verkkosivuilta.

Tammerkosken heijastuksia
 

Tampereen veto- ja pitovoimatekijöitä tarkastellaan seminaarissa useasta eri näkökulmasta: tulevaisuuden, kansainvälisten osaajien, lapsiperheiden, valmistumisvaiheessa olevien opiskelijoiden ja kulttuurin muutosvoimien kautta. Näkemyksiä työstetään myös tulevaisuuspajoissa.

Aluekehittämisen asiantuntija, VTT, Timo Aro MDI Oy:stä alustaa Tampereen tulevaisuuden veto- ja pitovoimasta. Ekonomisti Peetu Keskinen Pellervon taloudellisesta tutkimuskeskuksesta valottaa asumispreferenssitutkimuksen tuloksia siitä, miten ja missä kaupunkilaiset haluavat asua.

Lapsiperheiden asumisesta ja keskusta-asumisen kasvusta puhuvat erityisasiantuntija Kaisu Kammonen ja analyytikko Pekka Veiste. Onko Tampere vastavalmistuneille koti vai läpikulkupaikka -elämäntapapilotin tuloksista alustaa projektipäällikkö Sanni Pöntinen.

Tampereen kansainvälisestä vetovoimasta osaajien silmin alustaa kansainvälisen osaamisen päällikkö Mari Taverne. Kulttuurista muutosvoimana puhuu kulttuuripääkaupunkihaun luova johtaja Juha Hemánus.

Tulevaisuustyöpajoissa teemoina ovat: työllistyminen ja osaaminen, asuminen ja kokemus Tampereella sekä opiskelu ja valmistuminen Tampereella.

"Tampere kasvaa - miten rakentuu tulevaisuuden kaupungin veto- ja pitovoima?" -seminaari Ohjelma:
9.00 Seminaarin avaus, pormestari Lauri Lyly, Tampereen kaupunki
9.15 Tampereen tulevaisuuden veto- ja pitovoima, VTT Timo Aro, MDI Oy
Keskustelu
10.30 Tampereen kansainvälinen vetovoima osaajien silmin, kansainvälisen osaamisen päällikkö Mari Taverne, Tampereen kaupunki
11.00 Lounas
12.00 Miten ja missä kaupunkilaiset haluavat asua? - keväällä 2019 toteutetun asumispreferenssitutkimuksen tuloksia, ekonomisti Peetu Keskinen, Pellervon taloustutkimus
12.15 Lapsiperheiden asuminen - onko keskusta-asuminen kasvussa? erityisasiantuntija Kaisu Kammonen, Tampereen kaupunki ja analyytikko Pekka Veiste, Tampereen kaupunki
12.40 Tampere vastavalmistuneille - Koti vai läpikulkupaikka? - elämäntapahtumapilotin tuloksia projektipäällikkö Sanni Pöntinen, Tampereen kaupunki
13.00 Kulttuuri muutosvoimana, luova johtaja Juha Hemanus, kulttuuripääkaupunkihaku, Tampereen kaupunki
13.15 Seminaarin yhteisen osuuden päätössanat, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen
13.30 Kahvit ja siirtyminen tulevaisuuspajoihin
Paja 1: Työllistyminen ja osaaminen
Paja 2: Asuminen ja kokemus Tampereesta
Paja 3: Opiskelu ja valmistuminen Tampereella
15.30 Seminaarin päätös tulevaisuuspajoissa

Seminaarin oheismateriaalit ja linkki suoraan lähetykseen:

Seminaarin aiheista voi keskustella Twitterissä aihetunnisteella #Tamperekasvaa


Lisätietoja

Strategiapäällikkö
Nina Mustikkamäki
puhelin 040 138 9234
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell

Kuvat Atacan Ergin