Siirry sisältöön

Ensimmäisiä Metson messuja vietetään lauantaina 18.5.

Julkaistu 3.4.2019 14.30

Pääkirjasto Metsossa järjestettävä uusi kirjallisuus- ja musiikkitapahtuma kokoaa yhteen pienkustantajia sekä muita kulttuurialan toimijoita. Maksuton tapahtuma tarjoaa runsaasti ohjelmaa kaikenikäisille.

 

Pääkirjasto Metsossa järjestetään lauantaina 18.5. klo 12–19 uusi kirjallisuus- ja musiikkitapahtuma Metson messut. Tampereen kaupunginkirjaston organisoimassa maksuttomassa tapahtumassa on näytteilleasettajina yli 20 pienkustantamoa ja muuta kulttuurialan toimijaa. Kullakin näytteilleasettajalla on oma esittely- ja myyntipöytä joko pääkirjaston parvi- tai pääkerroksessa. Lisäksi lähes kaikki mukanaolevat toimijat tuottavat tapahtumaan kirjallisuus- tai musiikkiaiheista ohjelmaa.

Päivän mittaan nähdään runsaasti esiintyjiä sekä pääkerroksessa Metson lavalla ja Satuhuoneessa että parvikerroksen musiikkiosastolla.

- Haluamme Metson messuilla tarjota myös pienemmille toimijoille mahdollisuuden saada toimintaansa esiin. Messut myös monipuolistavat kirjaston jo entisestään laajaa tapahtumatoimintaa, sillä yhden päivän aikana lavalle astuu monia eri tyylilajeja edustavia kirjailijoita ja muusikoita, kirjastonhoitaja Tuija Valli pääkirjasto Metsosta sanoo.

Vieraina Finlandia-voittajat Siiri Enoranta ja Olli Jalonen

Metson messuille saadaan esiintyjiksi tuoreet Finlandia-voittajat Siiri Enoranta ja Olli Jalonen. Enorantaa haastattelee Pirkkalaiskirjailijoista Johanna Hulkko ja Jalosta Aleksanteri Kovalainen. Muita messujen kirjailijavieraita ovat muun muassa Harri István Mäki, Marko Hautala, Siru Kainulainen ja Aino Louhi. Messujen musiikkitarjontaan mahtuvat esimerkiksi Pekko Käppi & K:H:H:L ja Mikko Löytty & 5. vuodenaika. Lapsille on ohjelmassa Nauris sateessa –piirrosesitys, viikinkiaiheinen toiminnallinen tuokio ja kirjastoautojen suosittujen peikkohahmojen vetämä satuhetki. Myös Miina ja Manu ovat tavattavissa ja halattavissa messuilla.

Pääkirjasto Metso on messujen vuoksi avoinna poikkeuksellisesti klo 10–19. Samana iltana vietetään myös Museoiden yötä, ja kirjaston tavallista myöhäisempi aukiolo mahdollistaa sen, että messuilta voi jatkaa suoraan museoiden yön ohjelmaan. Pääkirjaston palvelut ovat käytössä normaalisti messupäivänä.

Ulkoinen linkkiMessujen ohjelma


Lisätietoja

Kirjastonhoitaja
Tuija Valli
sähköposti [email protected]

Tapahtumakoordinaattori
Anna Szalay
puhelin 040 800 4836
sähköposti [email protected]

Viestintäsuunnittelija
Emma Salmi
puhelin 0400 581 510
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi