Siirry sisältöön

Hiekoitussepelin poisto käynnistyy täydellä teholla Tampereella

Julkaistu 25.3.2019 11.04

Hiekoitussepeliä on jo puhdistettu kaduilta ja jalkakäytäviltä etenkin ydinkeskustassa, mutta myös kaupungin laitamilla. Katujen harjaus ja pesu aloitetaan pääväyliltä. Tonteilla ja jalkakäytävillä sepeliä puhdistavat yksityiset huoltoyritykset ja kiinteistöjen omistajat.

kuva: harjaustraktori puhdistaa jalkakäytävää
 

Keskustan alue ja suurin osa asuinalueiden sepeleistä pyritään perinteiseen tapaan siivoamaan sepeleistä vappuun mennessä. Lämpöasteet ja sateet ripeyttävät sepelin keruuta ja pakkaset hidastavat. Hyvää ilmanlaatua edesauttaa se, että kaupungin kunnossapitäjät ja yksityiset kiinteistönhuoltajat saavat kerättyä sepelit nopeasti. Tarvittaessa kuivia pintoja kastellaan. Lehtipuhaltimen käyttö on kiellettyä sepelin keruussa.

Yksistään kaupungin kunnossapitovastuulla olevilla yleisillä alueilla on levitetty sepeliä tänä talvena noin 20 000 tonnia. Tampereen kaupungin palveluntuottajilla on käytössään yli 100 erilaista konetta ja autoa puhdistustöihin.

Jalkakäytävien puhdistus kuuluu kiinteistön haltijoille

Kaupunki korjaa sepelit katujen ajoradoilta, toreilta sekä kävely- ja pyöräilyteiltä. Kiinteistön haltija eli yleensä huoltoyhtiö, talonmies tai talon omistaja vastaa kiinteistönsä piha-alueesta sekä viereisen jalkakäytävän puhdistamisesta. Kaupunki puhdistaa ne jalkakäytävät, jotka rajautuvat yleisiin alueisiin kuten puistoihin tai kaupungin omistamiin kiinteistöihin. Kunnan ja kiinteistön haltijan kunnossapitovastuut on määrätty lainsäädännössä.

Ilmanlaatua seurataan Tampereella reaaliaikaisesti, ja tieto löytyy valtakunnallisesta ilmanlaatuportaalista Ulkoinen linkkiwww.ilmanlaatu.fi . Toistaiseksi ilmanlaatu on Tampereella pysynyt kohtuullisen hyvänä (tilanne 25.3.2019). Hengitettävien hiukkasten raja-arvotason ylityksistä tiedotetaan sivulla www.tampere.fi/ilmanlaatutiedotus .

Palautetta katujen kunnossapidosta voi antaa verkossa kunnossapidon vikailmoitusjärjestelmän kautta sekä palvelupiste Frenckelliin.


Lisätietoja

Asiakaspalvelu, palautteet:
Palvelupiste Frenckell, kaupunkiympäristön asiakaspalvelu
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 4400
avoinna ma - pe 9 -16


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Sati Aalto