Siirry sisältöön

Nautitaan Euroopan parhaasta vedestä

Julkaistu 22.3.2019 10.06

Maailman vesipäivää vietetään tänään 22.3. Päivän teemana on ”Ketään ei jätetä” (Leaving no one behind). Kansainvälisten kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti turvallinen vesi ja sanitaatio kuuluvat kaikille. Meillä Suomessa vesihuoltopalvelut on järjestetty hyvin ja hanaveden laatu on erinomaista. 19. maaliskuuta julkistetun Rakennetun omaisuuden tila ROTI 2019 -raportin mukaan Suomessa on Euroopan paras hanaveden laatu.

 

ROTI 2019 raportti toteaa kuitenkin, että suomalaisen vesihuolto-infrastruktuurin rapistuminen ja kasvava saneeraustarve lisäävät huolta vesihuollon toimintavarmuudesta ja laadusta tulevaisuudessa. Vesihuollon saneeraukseen ja parantamiseen on panostettava nykyistä enemmän, jotta toimintavarmuus ja laatu pysyvät turvattuina.

Puhdasta vettä sekä tamperelaisille että naapurikunnille

Tampereen Vesi toimittaa hanavettä vuodessa lähes 20 miljoonaa kuutiometriä, mikä vastaa 1 – 2 uima-altaallista tunnissa. Pohjaveden osuus vesijohtoverkkoon pumpatusta vedestä on noin neljäsosa loppuosan ollessa puhdistettua järvivettä. Tampereella on lähes 800 km vesijohtoverkostoa ja noin 750 kilometriä viemäriverkostoa. Jätevedet puhdistetaan tehokkaasti ja palautetaan takaisin vesistöihin luonnon kiertokulkuun. Tampereen Veden ammattitaitoinen henkilökunta seuraa, ohjaa ja kunnossapitää vesihuoltojärjestelmää ympäri vuorokauden, jokaisena viikonpäivänä.

Kansainvälinen maailman vesipäivä

Vuonna 1992 YK:n yleiskokous julisti maaliskuun 22. päivän maailman vesipäiväksi. Vesipäivän tarkoituksena on muistuttaa puhtaan veden tärkeydestä. Puhdas juomavesi on jokaisen ihmisen oikeus ja sanitaatiolla, viemäröinnillä ja yleisellä puhtaudella tärkeä merkitys osana maailmanlaajuista kehitystä ja hyvinvointia.


Lisätietoja

Tampereen Vesi
Liisa Mustaniemi
puhelin 050 406 4377