Siirry sisältöön

Vapriikin luennolla kuullaan, mitä Marilyn kokkasi

Julkaistu 22.10.2018 12.17

Tiesitkö, että Marilyn Monroe rakasti puutarhanhoitoa, runoja ja leipomista? Tai että hän opiskeli UCLA:ssa renessanssin ajan taidehistoriaa sekä kirjallisuutta. Sirkku Aaltonen kertoo keskiviikkona 24.10. kello 18 Vapriikin luennolla Marilynin arjesta. Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa kello 17 opastettu kierros Marilyn-näyttelyyn pääsylipun lunastaneille.

 

Glamour-ikonin yksityinen puoli erosi julkisesta imagosta monella tavalla, sillä Marilyn viihtyi yksin kotona, otti opiskelut vakavasti ja oli kiinnostunut laajasti taiteesta ja kulttuurista. Marilyn oli edellä aikaansa naisten, mustien ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien edistäjänä, ja rakasti lapsia ja eläimiä. Millaista oli tämän monipuolisen naisen arki? Siitä kuullaan Sirkku Aaltosen luennolla keskiviikkona Vapriikissa.

Sirkku Aaltonen on kasvatustieteiden maisteri, aineenopettaja ja Marilyn Monroe -erikoisasiantuntija. Hänen teki pro gradunsa Champagne and Good Food – and I’m in heaven and love: Marilyn Monroen suhde ruokaan kirjallisuuden valossa Helsingin yliopistoon 2011.

Ke 24.10.2018 klo 18 luento, KM Sirkku Aaltonen: Marilyn Monroen arki ja ruoka. Vapaa pääsy.

Ulkoinen linkkiMuseokeskus Vapriikki