Siirry sisältöön

Kulttuurintäyteinen Haiharan kesä on avattu

Julkaistu 28.5.2018 10.28

Haiharan taidekeskus tarjoaa koettavaa kaikenikäisille. Läpi kesän Haiharan alueella järjestetään näyttelyiden lisäksi erilaisia tapahtumia puistokonserteista pihatansseihin ja ohjattuun joogaan. Myös lapsille järjestetään omia työpajoja ja esimerkiksi Lasten taiteiden yö. Haiharan taidekeskuksen alue tarjoaa kulttuurin lisäksi idyllisen ympäristön ja maalaismaiseman koko perheen päiväretkeilyyn.

Haiharan taidekeskuksen valjasvaja
 

Haiharan taidekeskus yhdistää vanhan kartano- ja puistoympäristön sekä nykytaiteen. Kaukajärvellä sijaitseva taidekeskuksen alue muodostuu kartanosta, näyttelytiloista, kesä- ja nukketeatterista, myymälästä ja kahvikamarista. Juhlava kartanorakennus on heinä- ja elokuussa taidenäyttelykäytössä, mutta muina aikoina sitä vuokrataan kokous- ja perhejuhlakäyttöön. Tänä kesänä kartanon näyttelyissä nähdään valtakunnallinen Kerronta-teemanäyttely sekä Ilkka Väätin ja Anna Alapuron taidegrafiikkaa.

Kesäteatterin lavalla nähdään lauluilla ja musiikilla höystetty Pitkäjärveläiset-näytelmä. Jalmari Finnén kesäteatterikomedian on sovittanut ja ohjannut Jukka Saarman. Haiharan nukketeatterissa puolestaan nähdään Veden matka, joka on Terhi Viljasen käsikirjoittama ja ohjaama.

Haiharan vehreä puistoalue on ihanteellinen ympäristö päiväretkeilyyn. Taidenäyttelyissä kiertelyn lomassa voi istahtaa nauttimaan eväitä tai vierailla 200-vuotiaassa väentuvan kahvikamarissa nauttimassa virvokkeita. Kahvikamarin tarjoilut ovat itse valmistettuja makeita ja suolaisia leivonnaisia. Tarjolla on aina myös gluteenittomia tuotteita ja jäätelöitä.

Suosittuja puistokonsertteja nähdään myös Haiharassa joka keskiviikko 30.5.–15.8. klo 18. Viidennen kerran järjestettävä Haihara Jytää tuo vaihtoehtomusiikin kahvikamarin terassille 7.7. Tarkemmat tiedot Haiharan alueen tapahtumista voi tarkistaa Haiharan taidekeskuksen internetsivuilta.


Lisätietoja

Koordinaattori
Meiju Mertanen
puhelin 044 431 4931
sähköposti [email protected]


Teksti Camilla Jääskeläinen ja Meiju Mertanen