Siirry sisältöön

Lielahteen suunnitellaan uutta päiväkotia

Julkaistu 24.5.2018 19.55

Lielahteen suunnitellaan uutta päiväkotia kaikkiaan 160 lapselle. Uudisrakennus tulee Pohtolankadun ja Ollinojankadun kulmaan osoitteeseen Ollinojankatu 6.

Samalla tontilla sijaitsevat, tyhjillään olevat Lielahden vanha päiväkoti ja neuvolarakennus on tarkoitus purkaa vuonna 2018. Lielahden päiväkoti toimii tällä hetkellä Peltovainion siirtokelpoisessa päiväkodissa. Neuvola on siirtynyt Lielahtikeskukseen.

Mikäli vireillä oleva asemakaava etenee suunnitellun aikataulun mukaan, uuden päiväkodin rakennustyöt käynnistyvät huhtikuussa 2020 ja kestävät noin vuoden. Rakennus otetaan käyttöön elokuussa 2021. Tiloja voivat käyttää iltaisin myös alueen asukkaat ja muut toimijat.

Uudisrakennuksen investointikustannukset ovat noin 6,88 miljoonaa euroa. Kalustukseen ja muihin hankintoihin varataan vuodelle 2021 noin 0,4 miljoonaa euroa.

Uuteen päiväkotiin tulee tilat kaikkiaan kahdeksalle ryhmälle. Väestösuunnitteen mukaan 0–5 -vuotiaiden osuus kasvaa Lielahden, Hiedanrannan ja Niemenrannan alueella voimakkaasti. Lielahden päiväkoti vahvistaa osaltaan varhaiskasvatuksen lännen alueen palveluverkkoa ja toimintaa.

Tilat joustavat moneen tarkoitukseen

Kaksikerroksinen uudisrakennus sijoittuu tontin lounaiskulmaan. Tontin korkeuserot ja hyväkuntoinen puusto pyritään säilyttämään tontin koillis- ja pohjoiskulmassa.

Rakennus suunnitellaan tiloiltaan mahdollisimman joustavaksi ja muunneltavaksi. Iltakäytön tilat, muun muassa eteinen, ruokasali, sali ja niihin liittyvät aputilat ovat rajattavissa muista tiloista. Kaikista ryhmätiloista tulee eteisten kautta suora yhteys pihamaalle. Päiväkotirakennus ja piha suunnitellaan esteettömäksi.

Kahden ryhmän eteistila on kokoava yhteinen tila, jota voidaan käyttää osana oppimisympäristöä. Kahdelle ryhmälle suunnitellaan lepohuone, jossa on sängyt noin 28 lapselle. Muut ryhmän tilat suunnitellaan monikäyttöisiksi ja muuntojoustaviksi. Tilojen valvottavuuteen ja turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Uudisrakennuksen suunnittelun yhteydessä mietitään päiväkotiympäristön liikenneturvallisuutta. Päiväkoti on hyvien kevyenliikenteen yhteyksien ja julkisten liikenneyhteyksien varrella. Päiväkodin tontille varataan polkupyöräparkki (26 kpl). Myös saattoliikenteen reitit suunnitellaan turvallisiksi.


Lisätietoja

Hankepäällikkö
Jarmo Viljakka
puhelin 040 806 4105
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen