Siirry sisältöön

Yksityisautoilu Hämeenkadulla päättyy maanantaina 5.2.2018

Julkaistu 1.2.2018 11.42

Ajoneuvojen liikennejärjestelyt Tampereen Hämeenkadulla muuttuvat maanantaina 5.2.2018 siten, että viimeinenkin yksityisautojen käyttämä osuus on jatkossa vain bussien, taksien ja huoltoliikenteen käytössä. Käytännössä muutos koskee ajoa Hatanpään valtatien suunnasta Hämeensillalle sekä kääntymisiä länsipään poikkikaduilta Hämeenkadulle.

Talvinen Hämeensilta
 

Yksityisautoilla ajaminen Rautatienkadun ja Hämeenpuiston suunnasta Hämeenkadulle on loppunut käytännössä jo aikaisemmin. Alkava Hämeensillan uudelleen rakentaminen vaatii työmaatilaa siten, että sillalla on työn aikana vain yksi ajokaista suuntaansa.

Seuraavien kahden viikon aikana tehdään ensimmäiseen rakentamisvaiheeseen liittyviä liikennejärjestelyjä, jolloin liikenne on sillan eteläisellä reunalla. Sitten liikenne siirtyy sillan pohjoisosaan, kun sillan eteläpuoli rakennetaan ensin. Työn valmistuttua tämän vuoden lopulla liikenne siirtyy eteläreunaan, ja sillan pohjoispuoli uusitaan.

Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien risteyksen liikennevalot otetaan pois käytöstä, samoin Jugendtorin bussiterminaalin ja Hämeenkadun liittymän valot.

Kävelyyn ja pyöräilyyn muutoksia

Uusimistyön aikana jalankulku Hämeensillalla sallitaan, mutta reittimuutoksia ja kavennuksia tulee. Pyöräily ei toistaiseksi ole mahdollista. Keväällä kävely ja pyöräily saavat uuden reitin Hatanpään valtatien suunnasta Keskustoria kohti, kun väliaikainen silta kosken yli Värjärinkujalle valmistuu käyttöön.

Hämeenkadun siltaurakka valmistuu vuoden 2019 lopulla, minkä jälkeen sillalla alkaa raitiotien ja pintarakenteiden rakentaminen. Työn valmistuttua Hämeensilta on osa hyväksyttyjen katusuunnitelmien mukaista joukkoliikenteen, kävelyn ja pyöräilyn Hämeenkatua.

Hämeensillan uusimisen alkaessa samoja liikennejärjestelyjä hyödynnetään myös vesijohtolinjan muutostöissä, jotka Raitiotieallianssi aloittaa lähiviikkoina Hämeensillan ja Keskustorin välillä.

Hämeenkadun länsipäässä reittejä auki

Hämeenkadulla länsipäässä tehdään liikennemuutoksia 5.2. alkaen, kun Raitiotieallianssin tekemät raitiotietyöt etenevät. Näsilinnankadun pohjoispuolelta avataan jälleen ajoreitti Hämeenkadun yli Näsilinnankadun eteläpuolelle.

Lisäksi Hämeenpuistoa pohjoiseen ajettaessa katu muuttuu jälleen kaksikaistaiseksi. Raitiotietöiden edetessä keväällä joudutaan Hämeenpuiston kaistoja vielä väliaikaisesti kaventamaan.

Kuninkaankatu Hämeenkadun ja Hallituskadun välillä muuttuu myös 5.2. alkavalla viikolla kaksisuuntaiseksi siten, että katuosuuden tonteille ajo ja huoltoliikenne on mahdollista. Ajoyhteys Kuninkaankadulta Hämeenkadulle sallitaan jatkossa vain takseille, busseille ja huoltoliikenteelle. Liikennejärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki / Liikennejärjestelyt
Suunnittelupäällikkö
Ari Vandell
puhelin 040 564 4518

Liikenneinsinööri
Timo Seimelä
puhelin 040 758 2104

Tampereen kaupunki / Hämeensillan uusiminen
Rakennuttamispäällikkö
Petri Kantola
puhelin 050 364 6095

YIT Infra / Hämeensillan uusiminen
Työmaapäällikkö
Jari Humalajoki
puhelin 0400 437 884

Raitiotieallianssi/
Keskustan alueen lohkopäällikkö
Pasi Samppala
puhelin 050 543 0499


Teksti Anna-Leea Hyry