Siirry sisältöön

Sijais- tai tukiperheeksi Tampereen kaupungille?

Julkaistu 17.1.2018 15.02

Tampereen kaupunki etsii uusia sijais- ja tukiperheitä lapsille ja nuorille. Sinä sijaisvanhemmuudesta kiinnostunut aikuinen, tervetuloa infotilaisuuksiin tutustumaan sijaisperheenä toimimiseen. Perhehoito Luotsi järjestää tammi-helmikuussa aiheesta infotilaisuuden Tampereella, Lempäälässä ja Sastamalassa.

Luotsin logo.
 

Tampereen kaupunki etsii tällä hetkellä pitkäaikaisia sijaisperheitä erityisesti pienille lapsille ja sisaruksille. Myös päivystäviä sijaisperheitä tarvitaan lisää. Lapsille ja nuorille etsitään myös tukiperheitä.

Jos olet kiinnostunut sijais- tai tukiperheeksi ryhtymisestä, tule kuulolle johonkin kolmesta samansisältöisestä tilaisuudesta. Niissä voit tutustua sijais- ja tukiperhetoimintaan ja kysyä aiheesta lisää.

Infotilaisuudet sijaisperhetoiminnasta kiinnostuneille perheille järjestetään seuraavasti:

  • Lempäälä keskiviikkona 31.1. klo 18–20, Vaihmalan Hovi, os. Vaihmalantie 144
  • Sastamala tiistaina 6.2. klo 18–20, Pyymäen konditoria, os. Onkiniemenkatu 6
  • Tampere torstaina 15.2. klo 18–20, Kissanmaan perhetukikeskus, os. Karhunkatu 45 A 1

Tampereen seudulla ja Etelä-Pirkanmaalla tarvitaan vuosittain sijaishuoltopaikka yli 200 eri-ikäiselle lapselle tai nuorelle.

Sijaisperheitä tarvitaan monenlaisissa tilanteissa

Tehtävässä tarvitaan perheitä, jotka voivat tarjota lapselle tai nuorelle turvallisen, rakastavan kodin. Sijaisperheeksi voi ryhtyä perhe, jonka omat asiat ja ihmissuhteet ovat kunnossa. Sijaisvanhemmilta edellytetään yhteistyökykyä, sitoutumista sekä halua hoitaa ja kasvattaa perheeseen sijoitettua lasta. Myös maahanmuuttajaperheet, joilla on hyvä suomenkielen taito, ovat tervetulleita sijais- tai tukiperheiksi.

Sijaisperheitä tarvitaan hyvin erilaisiin tilanteisiin. Osa lapsista tulee perhehoitoon suunnitelmallisesti, osa kriisitilanteesta lyhyeksi tai pidemmäksi ajaksi. Lyhytaikaisessa perhehoidossa lapsi asuu sijaisperheessä tietyn ajanjakson. Pitkäaikaisessa sijoituksessa lapsi sijoitetaan sijaisperheeseen toistaiseksi, usein aikuisikään saakka.

Osa sijaisperheistä toimii päivystystehtävässä, jolloin lapsi voidaan sijoittaa perheeseen hoitoon kriisitilanteessa hyvin nopeasti. Perheitä tarvitaan myös sijaistamaan muita sijaisvanhempia lomapäivien aikana.

Osa lapsista asuu omassa kodissaan, mutta tarvitsee säännöllisesti mahdollisuutta viettää aikaa toisessa perheessä. Tällöin on kyse tukiperheestä, jonka luona lapsi voi viettää esimerkiksi viikonlopun muutaman viikon välein. Tukiperhettä odottaa Tampereen seudulla tällä hetkellä yli 200 lasta.

Tuki- ja sijaisperheitä tuetaan tehtävässään ja he saavat siitä hoitopalkkion ja kulukorvauksen.

Perhehoito Luotsi vastaa kysymyksiisi

Sijaisvanhemmiksi aikoville alkaa keväällä Tampereella yksi tai kaksi uutta valmennusryhmää, joita varten sijaisperheeksi ryhtymisestä kiinnostuneet perheet haastatellaan etukäteen. Tukiperheeksi aikoville järjestetään yksilöllistä valmennusta. Valmennuksiin voi siis ilmoittautua ympäri vuoden mihin aikaan tahansa.

Mikäli et pääse paikalle talven infotilaisuuksiin, voit myös lähettää sähköpostia osoitteella luotsi(at)tampere.fi tai soittaa Perhehoito Luotsin rekrypuhelimeen 040 800 4200. Tampereen kaupungin Perhehoito Luotsin tiimi toimii Kissanmaan perhetukikeskuksessa (os. Karhunkatu 45 H 1, 33520 Tampere).

Lisätietoja löydät myös Tampereen kaupungin internetsivuilta osoitteesta www.tampere.fi/sijaisperheeksi. Sivuilla kerrotaan muun muassa sijaisperheen tehtävistä ja valmennuksesta sekä siitä, mitä sijaisperheeltä odotetaan.

Tervetuloa mukaan tilaisuuksiin!


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Heli Fogelman
puhelin 0400 989 332
sähköposti [email protected]

Sosiaalityöntekijä
Kati Pynnönen
puhelin 040 806 2865
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen