Siirry sisältöön

Esiopetukseen ilmoittautuminen alkaa

Julkaistu 8.1.2018 10.40

Ensi syksynä esiopetukseen tulevien lasten ilmoittautuminen alkaa Tampereella maanantaina 8.1.2018 . Esiopetukseen ilmoittaudutaan 23.1.2018 mennessä.

Preschool children having gym lesson
 

Esiopetukseen ilmoittautuminen koskee vuonna 2012 syntyneitä lapsia. Lapsen esiopetuspaikka määräytyy lapsen osoitteen ja tulevan koulupolun mukaan. Esiopetusta annetaan kaupungin ylläpitämissä kouluissa sekä päiväkodeissa, lisäksi myös joissakin yksityisissä kouluissa ja päiväkodeissa.

Lapsen tulee perusopetuslain mukaan osallistua esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuutta edeltävänä lukuvuonna. Esiopetus muuttui Suomessa velvoittavaksi vuonna 2015.

Kotiin lisätietoa kirjeessä, ilmoittautuminen netissä

Esiopetukseen lukuvuodelle 2018-2019 ilmoittaudutaan 8.–23.1.2018 sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.tampere.fi/esiopetus. Yksityiseen esiopetukseen haettaessa täytetään lisäksi järjestäjän oma lomake.

Esiopetus alkaa torstaina 9.8.2018 klo 9. Esiopetusta järjestetään koulujen toiminta-aikoina ja päivittäinen esiopetusaika on noin neljä tuntia. Esiopetus on maksutonta.

Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi täydentävää toimintaa, ilmoittaudutaan siihen samalla kuin esiopetukseen. Täydentävä toiminta on maksullista.

Huoltaja voi valita lapselleen esiopetusta täydentäväksi toiminnaksi joko osa-aikaisen varhaiskasvatuksen tai Eppu-kerhotoiminnan. Valinta tulee ilmoittaa esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä. Osa-aikainen varhaiskasvatus järjestetään päiväkodissa ja Eppu-kerhotoiminta koululla. Henkilökunta kuljettaa tarvittaessa lapsen toimipisteestä toiseen.

Esiopetukseen ilmoittautumisesta on lähetetty vuonna 2012 syntyneiden lasten huoltajille kirje, jossa aiheesta on tarkempaa tietoa. Kirjeessä on tietoa myös esiopetusta täydentävän toiminnan asiakasmaksuista ja vaihtoehdoista.

Lisätietoja esiopetuksesta, esiopetuspaikoista, ilmoittautumisesta ja täydentävästä toiminnasta saa myös päiväkodeista, sekä Tampereen kaupungin internetsivuilta osoitteesta www.tampere.fi/esiopetus.


Lisätietoja

Varhaiskasvatusjohtaja
Elli Rasimus
puhelin 050 523 7386
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Opa Latvala