Siirry sisältöön

Pariisi valittiin Euroopan innovaatiopääkaupungiksi

Julkaistu 7.11.2017 13.20

Vuoden 2017 Euroopan innovaatiopääkaupungiksi on valittu Pariisi. Tallinna sai kakkossijan ja kolmanneksi valittiin Tel Aviv. Tampere oli esillä palkintojenjakotilaisuudessa yhtenä kilpailun kymmenestä finalistista. Palkinnot jakoi 7.11.2017 Lissabonissa Web Summit -tapahtuman yhteydessä Euroopan komission tutkimus- ja innovaatiokomissaari Carlos Moedas.

- Euroopan innovaatiopääkaupunkikilpailun finaalipaikka huippukovien kaupunkien joukossa on hieno tunnustus Tampereelle, sen osaamiselle ja tamperelaiselle yhdessä tekemisen mallille älykkään ja kestävän kaupungin rakentamisessa, kommentoi tulosta Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Tampereen kaupunki osallistui kilpailuun Grow.Smart.Together -ehdotuksella, jossa esiteltiin innovaatioalusta-ajattelua ja toimintaa Hiedanrannan alueen kehittämisen ja esimerkkien kautta - kuinka kaupunkilaiset, yritykset, yliopistot, yhteisöt ja kaupungin hallinto kehittävät kaupunkia yhdessä.

Tampereen hakemuksessa korostettiin erityisesti Hiedanrantaa täysin uudenlaisena, älykkäänä ja ihmisläheisenä kaupunkikehityksen ja palveluiden kehitysympäristönä.

- Kuvasimme nimenomaan Hiedanrannassa syntynyttä uutta tekemisen mallia: miten kaupunkilaiset ja yhteisöt itse luovat uutta toimintaa ja sitä kautta uusia palveluja ja työpaikkoja, kertovat Tampereen hakemuksen laatimisesta vastanneet Tampereen EU-yhteysjohtaja Hannele Räikkönen ja Suomen Itämeri-instituutin johtaja Esa Kokkonen.

Kilpailun ja finaalipaikan kautta saatiin runsaasti näkyvyyttä Tampereen tekemiselle sekä päästiin osaksi laajempaa ja merkittävämpää innovaatioyhteisöä.

- Jatkamme määrätietoisesti älykkään ja kestävän kaupungin kehittämistä yhdessä kaupunkilaisten ja eurooppalaisten kumppanien kanssa. Finaalipaikka lisäsi merkittävästi Tampereen tunnettuutta innovaatiohubina, sanoi apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki palkintotilaisuudesta Lissabonista.

Euroopan innovaatiopääkaupunki valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2014. Tuolloin voiton vei Barcelona. Vuonna 2016 palkinnon sai Amsterdam. Kilpailussa haetaan kaupunkia, jossa innovaatiotoiminta perustuu julkisen sektorin, yritysten, yhteisöjen, korkeakoulujen ja kaupunkilaisten väliseen vuorovaikutukseen ja kehittämiseen.


Lisätietoja

EU-yhteysjohtaja
Hannele Räikkönen
puhelin +358407763446
sähköposti [email protected]

Suomen Itämeri-instituutin johtaja
Esa Kokkonen
puhelin 050 516 9111


Teksti Hannele Räikkönen