Siirry sisältöön

Tampereen pormestari Lauri Lyly: ”Vastuu työllisyyspalveluista sopii suurille kaupungeille”

Julkaistu 13.9.2017 13.31

Tampere on aloittanut yhdessä Pirkanmaan yhdeksän muun kunnan kanssa Suomen suurimman alueellisen työllisyyskokeilun. Pormestari Lauri Lyly kertoi Tampereen kaupungin uusista avauksista Kuntatyönantajien työmarkkinaseminaarissa Helsingissä. Kokeilua on tarkoitus jatkaa vuoden 2018 yli, sillä kokeilulla valmistaudutaan maakuntauudistukseen

– Haluamme jatkaa vuoteen 2020 asti. Tämänkin jälkeenkin järjestämisvastuu olisi hyvä pitää kunnilla. Yhden vuoden kestävänä kokeilu olisi liian lyhyt tulosten saamiseen, painottaa pormestari Lyly. – Jo nyt ensimmäiset merkit ovat osoittaneet, että työllisyyskokeilun malli sopii hyvin kuntien tehtäviin.

Kokeilu on siirtänyt työllisyyspalvelut 1.8. alkaen Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimistolta (TE-toimisto) kunnille. Kokeiluun osallistuu kaikkiaan 22 000 työllisyyspalveluiden asiakasta Pirkanmaalla.

Pormestarin mukaan työllisyyden vahvistaminen on keskeisin keino kaupungin talouden tasapainon saavuttamiseksi, sillä talouden käänne ei vielä näy kuntien verotuloissa.

– Nykytilanteessa syksyn työmarkkinaneuvotteluissa tulevien sopimusratkaisuiden olisi tuettava kuntien taloutta, työllisyyttä ja luotava ennustettavuutta. Tulevien sopimusratkaisuiden on oltava kuitenkin oikeudenmukaisia, myös eri henkilöstöryhmien välillä ja tason on oltava hyvin maltillinen.


Lisätietoja

Yhteysjohtaja
Tuukka Salkoaho
puhelin 040 806 3086
sähköposti [email protected]


Teksti Kaisa Läärä