Siirry sisältöön

Innovaatiokisa hyötyajoneuvojen käytön tehostamiseksi

Julkaistu 25.8.2017 15.17

StreetReboot-kilpailu kutsuu koodareita jalostamaan hyötyajoneuvojen tuottamasta raakadatasta tietoa ja uusia palveluja, palvelukonsepteja ja liiketoimintamalleja. Kaupungit tuottavat arkisen toimintansa sivutuotteena suuren määrän digitaalista massadataa, jonka hyödyntämisen mahdollisuuksiin on herätty.

StreetReboot-kilpailu on osa kaksivuotista Euroopan unionin aluerahaston tukemaa Massadata kaupunkiympäristön ja -liikenteen kehittämisessä sekä innovaatioalustana palvelulle ja liiketoiminnalle -hanketta, jossa Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara, Tampereen kaupunki ja Tampereen yliopiston tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos edistävät kaupunkien tuottaman massadatan hyödyntämistä yhdessä yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Kilpailun järjestää Helsingin kaupungin liikelaitos Stara, joka kunnossapitää ja rakentaa Helsingin katuja ja puistoja ja huolehtii kaupungin omistamista rakennuksista ja kaupunkiluonnosta. Hyötyajoneuvot keräävät dataa tehdystä työstä ja reiteistä. Staralla on anturit reilussa 20 hyötyajoneuvossa, ja tietoa on kerätty myös kuljettajien mobiilisovelluksilla.

Kilpailussa koodareiden käyttöön tarjotaan kaupungin hyötyajoneuvojen keräämää dataa. Tavoitteena on massadatan avulla paitsi parantaa kaupungin palveluja, myös luoda yrityksille uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen paikkoja.

Hanke liittyy maamme suurimpien kaupunkien 6Aika-strategiaan, jolla edistetään tiedolla johtamista sekä avoimien ja älykkäiden palveluiden kehittämistä massadatan pohjalta.

Kilpailu huipentuu hackathoniin 6.-7.10.

Stara kutsuu kilpailuun 2–3 hengen joukkueita – esimerkiksi innovaattoreita, palvelumuotoilijoita, ohjelmistosuunnittelijoita ja kasvuyrityksiä. Haku StreetReboot-innovaatiokilpailuun on avoinna 8.9. asti. Valitut 8 joukkuetta pääsevät tutustumaan Staran toimintaan sekä osallistuvat kaksipäiväiseen hackathoniin 6.-7. lokakuuta. Joukkueiden parhaat ideat toteutetaan noin 20 000 euron pilottiprojekteina.

Lisätietoa kilpailusta ja hausta: