Siirry sisältöön

Lähteenkadulla kokeillaan kaksisuuntaista pyöräilyä

Julkaistu 7.6.2017 10.15

Pyöräilijöille tulee uusia liikennejärjestelyjä Itsenäisyydenkadun itäpään ympäristöön raitiotien rakentamisen takia. Lähteenkadulla kokeillaan ensimmäistä kertaa kaksisuuntaista pyöräilyä yksisuuntaisella kadun välillä Salhojankatu-Kalevan puistotie itäpäässä 7.6.2017 alkaen. Pyöräily on kielletty rakennustöiden takia Itsenäisyydenkadun molemmilla puolilla välillä Salhojankatu - Kalevan puistotie.

Lähteenkatu on yksisuuntainen idän suuntaan, ja pyöräily sallitaan kadulla myös lännen suuntaan välillä Kalevan puistotie- Salhojankatu. Kaksisuuntaisen pyöräilyn mahdollistamiseksi tulee kadun itäpäähän moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty - liikennemerkki, ja Salhojankadun liittymään lisätään kaksisuuntaisesta liikenteestä varottava liikennemerkki varustettuna pyörä-lisäkilvellä.

Lähteenkadulla tutkittiin useita eri vaihtoehtoja kaksisuuntaisen pyöräilyn mahdollistamiseksi, mutta kadun kapeuden ja asukaspysäköintipaikkojen vuoksi pyöräkaistoja tai -teitä ei voitu toteuttaa. Ratkaisun toimivuutta seurataan, ja tarvittaessa järjestely puretaan. Lähteenkadun ja Salhojankadun risteykseen on asennettu toukokuussa liikennevalot, mikä on myös lisännyt kävelijä- ja pyöräilijämääriä Lähteenkadulla.

Tammelankadulla pyöräilijöiden ajettava ajoradalla

Jalankulkijoita ja pyöräilijöitä on ohjattu myös Tammelankadulle raitiotien rakennustöiden liikennejärjestelyjen takia. Tammelankadulla on pyöräiltävä ajoradalla. Nyt valitettavan moni pyöräilee pohjoispuolen jalkakäytävällä aiheuttaen vaara itselle ja muille kulkijoille. Tilanteen selkeyttämiseksi ja liikenneturvallisuuden parantamiseksi Tammelankadun pohjoispuolen jalkakäytävälle lisätään jalankulkija-symboleita. Tammelankadun ja Kalevan puistotien liittymään lisätään vielä väistämisvelvollisuutta osoittava kolmio ja varoitus kaksisuuntaisesta pyöräilystä Kalevantiellä, jotta eri suunnista ajavat pyöräilijät osaisivat varoa toisiaan.


Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Timo Seimelä
puhelin 040 758 2104


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen, Timo Seimelä