Siirry sisältöön

Haiharan kesä tarjoaa monenlaisia kulttuurikokemuksia

Julkaistu 2.6.2017 13.52

Haiharan taidekeskus tarjoaa koettavaa monenlaiseen kulttuurinnälkään. Läpi kesän Haiharan alueella järjestetään näyttelyiden lisäksi erilaisia tapahtumia puistokonserteista pihatansseihin ja kirjailijatapaamisista ohjattuun joogaan. Myös lapsille on paljon omia tapahtumia. Haiharan taidekeskuksen alue tarjoaa kulttuurin lisäksi idyllisen ympäristön ja maalaismaiseman koko perheen päiväretkeilyyn.

 

Haiharan taidekeskus yhdistää vanhan kartano- ja puistoympäristön sekä nykytaiteen. Kaukajärvellä sijaitseva taidekeskuksen alue muodostuu kartanosta, näyttelytiloista, kesä- ja nukketeatterista, myymälästä ja kahvikamarista. Juhlava kartanorakennus on heinä- ja elokuussa taidenäyttelykäytössä, mutta muina aikoina sitä vuokrataan kokous- ja perhejuhlakäyttöön, joihin se soveltuu erinomaisesti. Tänä kesänä kartanon näyttelyissä nähdään kotimaisen lastenkirjan rakkaimpia kuvittajia esitteleviä töitä ja valtakunnallinen, kaupunkiteemainen näyttely.

Kesäteatterin uusitulla lavalla esitetään tänä kesänä musiikkinäytelmää Kesäillan farssi. Kesäillan farssi on Oskar Merikannon musiikilla maustettu näytelmä, joka vie katsojat itsenäisen Suomen alkumetreille, 1920-luvun alkuun. Haiharan nukketeatterin esittämänä taas nähdään näytelmä Kiinalainen kissa, joka perustuu Mika Waltarin satuun maailmaa kiertävästä kissasta.

Haiharan vehreä puistoalue on ihanteellinen ympäristö päiväretkeilyyn. Taidenäyttelyissä kiertelyn lomassa voi istahtaa nauttimaan eväitä tai vierailla 200-vuotiaassa väentuvan kahvikamarissa nauttimassa virvokkeita. Kahvikamarin tarjoilut ovat itse valmistettuja makeita ja suolaisia leivonnaisia. Tarjolla on aina myös gluteenittomia tuotteita ja jäätelöitä.

Suosittuja puistokonsertteja nähdään myös Haiharassa joka keskiviikko 31.5.–16.8. klo 18. Kaikki Haiharan alueen tapahtumat voi tarkistaa Haiharan taidekeskuksen internetsivuilta.


Lisätietoja

Kulttuuriohjaaja
Katri Mononen


Teksti Camilla Jääskeläinen

Kuvat Camilla Jääskeläinen