Siirry sisältöön

Vaikuta kaupunkisi asioihin: äänestä kuntavaaleissa

Julkaistu 17.3.2017 15.09

Tänä keväänä Tampereelle valitaan uusi kaupunginvaltuusto, ja mitä useampi tamperelainen on mukana päättämässä sen kokoonpanosta, sitä parempi. Osallistu toimivan paikallisdemokratian toteuttamiseen ja anna äänesi kuntavaaleissa.

Kuntavaaleissa valittava 67-jäseninen kaupunginvaltuusto käyttää Tampereella ylintä päätösvaltaa, ja toimivaltansa se saa äänestäviltä kaupunkilaisilta. Suuntaa siis uurnille, niin olet mukana päättämässä, millainen kaupunki Tampere on tulevaisuudessa. Näissä vaaleissa valittava valtuusto päättää seuraavan neljän vuoden ajan muun muassa rakennushankkeista ja kaavoituksesta, koulutuksesta ja päivähoidosta, työllisyyden hoidosta ja yrittämisen edellytyksistä sekä katujen ja teiden ylläpidosta. Pidä huoli, että sinunkin äänesi kuuluu.

Äänestyspäätöksen helpottamiseksi Tampereen kaupunki on avannut verkkosivun, jolta löytyy kootusti kaikki tarvittava tieto kuntavaaleista ja äänestämisestä sekä siitä, mihin yhteisiin asioihin äänestämällä voi vaikuttaa. Sivuille on koottu myös hyödyllisiä linkkejä muun muassa vaalikoneisiin, ja lisäksi siellä voi oppia mielenkiintoisia asioita paikallisdemokratian historiasta Tampereella.

Vaalipäivä on 9.4.2017. Ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 29.3. - 4.4. ja ulkomailla 29.3. - 1.4.

Äänestäjän tietopaketti kuntavaaleihin löytyy osoitteesta www.tampere.fi/kuntavaalit2017


Teksti Elise Kraatila